Sunday, 28 October 2012

Belated Beday

Assalamualaikum ,
 
 
 


Sebelum

Sebelum

Selepas :)


2 Tabung untuk di isi penuh .

Bawang putih , bawang merah tu pun hadiah aku jugak . =..=

Khas Dari Nong :)
 

Kek Dari Family tersayang :)
 
Mekasih pada yang memberi , Sesungguhnya yang memberi tu lagi baik dari yang menerima :)
Hehehhehehe
 
Ada yang datang dari jauh , ada juga datang dari dekat :)
Terima Kasih <3
Genaplah aku berumur 25 tahun , Eh .. mesti nak tanya soklan-soklan cepumas kannn
Macam takmau jawab jee boley dak ?
Ekewkekekeke :)

Friday, 19 October 2012

Perjalanan Ini

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum :)


Maria Elena :)

- Fuhhhh ramai bertanyakan aku sapalah Maria Ozawa nih..Ehhh macam salah nama lak aku sebut kan..
Hewhewhew..

- Sebenarnya Maria Elena ni lah salah satu sebab mengapa aku bukak blog yang boring nih.. hewhewhew

- Aku suka gaya , mutu , keunggulan cara penulisan dia , aku tetiap hari jugaklah akan komen-komen , stalker-stalker die tau ..
hhahahha.. Nampak macam penyamun pun ade kan  d^_^b

- Selepas aku tertarik membaca , pastu stalker , aku pun terpikir   " mengapa tidak menjadi seperti dia  ?? "
Aku kan suka potpet -potpet ..jadi better aku potpet-potpet kat sini  .. ye dak ??
tapi aku taklah menjadi macam dia , cuma aku menjadi diri aku sendiri..


Jadi bulan Nov 2011 aku tekad terjun tiruk ke dunia blog nih :)
Hmmm...aku ingat lagi lah aku mencari - cari jugak lah apa itu makna Follower ?? " i polow u , u polow i  balik "
bagi aku yang baru berjinak-jinak dengan dunia blogger , dengan follower yang takde langsung ..
hati ini berkata jangan jemu pada hobby baru nih..

-Jadi aku menganalisa macam CIA , apalah resipi blog dorang-dorang tuh ramai pengomen dan ramai follower ..
terasa jeles sebab sekali update mau riban-riban pengkomen tau !!


Cara -caranya ialah :

1- Berjalan -jalan ke blog-blog sesape saje
2- Follow
3- Komen setiap new enrty
4- keep it touch bebeh


Dan tunggu .............................

Alhamdullillah follower aku yang dari 1 orang sudah menjadi 154 orang ..walaupun sikit , tapi aku hargai depa-depa nih..
sebab tanpa mereka , apa ertilah blog ni kan ??

Tersentuh hati ini di kala membaca , melihat keletah -keletah dorang yang komen tanpa jemu setiap enrty aku update kan ,
TANPA JEMU , malah menjadi pengomen SETIA .

Mesti korang nak tau kan lepas aku stalker blog Maria Elena , aku stalker sapa lak ?

Haaaaaa...nak tau ??


TunnGGgggggggguuuuu :)


Apepun aku berterima kasih atas segala-galanya :)

Korang Terbaikk !!



P/s : Hari ini genaplah tuan empunya diri 25 tahun  :)
                 
   



Wednesday, 17 October 2012

Terkedu

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum !!



Oh moment gojes :)
(Buleh ke aku edit aku nampak sama KURUS dengan Maria Elena ?
:))
Hahahhaha !!

Peramah sangatlah Maria Elena nih..Tak kekok bila terjumpa dengan dia ,
Sepadan sangatlahhhhh dengan aku yang peramah  jugak :)
Hewhewhew !!
Memang She is Natural Beauty , No Mekup-mekup tau ..







 

Saturday, 13 October 2012

Faveret


Di cuci dulu oleh cikzaitul ,
Assalamualaikum ,




Tengs Cikpah dapat Mug baru :)


Zaitul Sengal Iffah suruh tulis :)
Ko kijam kan Cikpah ??

 rEason mengapa kita tak jadi kawen : kata penulis





Samurai Beger !! sos manis & not bad lah..
Daging tu RASA daging Big Mac je .



Lengkap menu tengah hari aku :D
dengan LEMAK tersembunyi ( Demmm !! )


Leka mengodek-godek makanan .
.PUAS .
Jemput makan :)








 






Berdasarkan gambar rajah di atas aku membuat RUMUSAN bahawa :
Aku suka mencuba makanan baru / resipi baru ,
Aku suka buku / magazine / komik
Aku suka pemberian orang :)
Aku dari zaman agogo suka pink .
Dan menyukai AKTIVITI berblogging :D


Apa pula faveret korang ?

Wednesday, 10 October 2012

Hangout Si Gades :)

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,
Kejadian : Time Square





Time Square :)


Aku time ni dah tarik-tarik tangan cikpah suruh Cikpah main SEMUA games kat TS ni..
 
Ha, time ni aku eksaited :)
Game Warm-up kan badan dan minda :)


Aku rasa semua permainan yang menakutkan  ni aku PAKSA Cikpah join main .
Kate Cikpah , Cikpah takuttt...
Cikpah kena jugak main demi aku :)
Wakakakakka..Cayalah Cikpah ..
Walaupun takut,
Ah..persetankan ketakutan ko Cikpah :)
muahahhaha !!




Permainan ni namanya DIZZIE bla-bla-bla .. (taktau nama )
Lepas main aku pening dan muntah sekali :)
Dasat penangan games nih..
Menyesal gila main games ni ..
Mode aku down terus ..
Tapi aku terus lupakan loya-loya aku dengan main games macam go- kart pula ,
Tau tak , dengan muka tak malu , kami main 2x .
Hahahah seronok !!
Aku gila seram naik permainan nih..
Aku dengan Iffah kecut perut :)



Permainan pusing-pusing macam gulung popia ni paling mencabar bagi aku dengan Cikpah , sebab kami menjerit , melolong-lolong tak ingat dunia , malah budak sebelah aku pun dah macam trauma .
Betul tak cikpah ?
Korang perasan tak budak baju putih tu ?
Sepanjang games ni riak muka dia tak berubah langsung !!
Jadi aku ingat games ni taklah mencabar , tu sebab aku nak main !!
 Sekali kena tipu dengan riak muka dia tuh ..
ciiissss !!
 Oh ya , aku ada main satu games macam Boat pusing-terbalik ( taktau nama jugak )
Games tu pun syiok , siap Cikpah tepis-tepis kaki aku :)

Lepas tu kami beralih ke permainan Roller Coster dalam keadaan pening-pening lalat ,
Cikpah jenuh la pujuk aku tak mau main Roller Coster nih..
Tapi aku ni jenis tak makan pujuk , Cikpah lak kena ikut kata-kata , janji -janji manis aku
yang aku akan masukkan jantung dia jika jantung dia terkeluar sepanjang permainan ini :D

Sebelum duduk di kerusi Roller Coster Cikpah cakap dia mahu tutup mata .biar dia tak nampak kegayatan tuh .
Selepas dah pusing , terbalik bagai , tetiba Cikpah request nak main satu kali lagi..
Aku lak yang surender takmau main ..Jadi terbalik pula !!



Rumah hantu yang tak seram LANGSUNG !!
Nasihat aku : JANGAN MASUK OKE !!


Lastly kitaorang masuk Rumah Hantu , Puiiiiiii tak best betul ..
Puiiiii lagik :P

Cikpah : Zai ,tangkap tu untuk Syah ?
Aku dengan pening-pening lalat tangkap lah jugak  :)
Khas untuk SYAH ISMAIL ni.
Jadi Syah dan Cikpah aku nak Tutti Frutti se-CAWAN

   


Bye-bye jumpa lagi :)

Sunday, 7 October 2012

IMPIAN MAMPU - ABANG STALKER

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,



Klik SINI
Aku telah di Tag oleh  Iffah Afeefah untuk join segmen , phew..lama giloss tak di tag dan join contest..Hehehehhe
"Impian Mampu" ini adalah motif beramal sambil menang.Setiap 1 PENYERTAAN, Abg stalker owner ini akan kira RM1 (duit dialah).Jumlah terkumpul penyertaan,duit akan didermakan ke rumah anak-anak yatim dan miskin. Baik hati kan dia ? Jadi korang mesti nak jadi baik hati macam dia kan, jadi ....................

Jom join !!!


Dia ada soklan tanya apa Impian Aku , dan pastinya aku ada jawapan :P


IMPIAN SAYA ADALAH semoga niat murni atau usaha abang stalker ni BERJAYA  :)

Impian aku adalah Impian orang lain jugak , Setakat ni aku banyak sangat impian , Jadi biarlah impian aku yang terdekat ini TERCAPAI :)

Aku TAG :
Nadhira Izzati
misszberceloteh
Nong
reenapple

Dan jika korang singgah baca sini pun mai lah join jugak :)



Selamat bersegmen !!







Friday, 5 October 2012

Saya mahu Bulan !!

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,

Bulan dan Bintang-bintang.


Semalam , aku buat aktiviti dengan anak-anak jiran aku yang aku kena jaga sekejap ,
Jadi aku pun terfikir hendak buat satu aktiviti pertandingan mewarna antara mereka .
Hadiahnya ? alah.. Gula-gula dan aku berikan Bintang-bintang pada kertas mereka tanda mereka menang (mewarna tercantik lah )

Bagi aku kanak-kanak pasti suka kalau dapat banyak bintang-bintang dan gula-gula. Sebab teringat aku time aku agogo lagi , buku tadika bab mewarna aku banyak bintang-bintang dan A++ , siap dalam report kad tadika , cikgu komplen aku fokus sangat  pada mewarna dan menconteng ..Hehehehheh..
Itulah aku sampai sekarang :D



Ok , sambung cerita ...


Nak di pendekkan cerita , adalah seorang budak namanya Nisa menang dalam kategori mewarna tuh , jadi aku bagi dia gula-gula dan bintang-bintang pada kertas tu sebagai hadiah yang aku janjikan .

Tiba-tiba dia tanya kat aku ,
Kak ,Bintang dah ada, Bulan takde ke??
Aku tergelak besar dengan soklan cepumas dia tuh..
Bebudak sekarang GENIUS kan ??
Jadi aku lukislah  bulan bersebelahan bintang-bintang tuh..
Baru aku nampak muka puas hati si kecil tu , sebab dia dapat bintang-bintang dan bulan :D


Sekian :D



Wednesday, 3 October 2012

Ku akui

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,

Ku terjaga
Dari mimpi lena,
Sedar pipi dibasahi,
Tangisku sendiri...

Merintih perasaan ini,
Tiada kata mampu diungkap...
Tiada yang mengerti...
      

      stacy-pelangi senja              



 
Mampukah aku bermimpi menggapai pelangi lagi ?
Adakah ianya semata-mata angan-angan kosong untuk memenuhi hasrat diri ini  ?
Ku akui .............................................................
Tiada jawapan yang pasti untuk mententeramkan hati .
 
 
 
 
 
 
 

 

Monday, 1 October 2012

WWW: Slurpppppppp :)

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,




Sape pernah try menu nih?