Sunday, 25 December 2011

happy sunday~!!

Assalamualaikum,hi korang rini aku nak story kat kekorang yang aku pigi kenduri kawen adik maklong belah my abah aku..di Pantai Dalam KL

Suasana agak meriah..aku doakan semoga perkahwinan raja sehari itu berkekalan hendakNYA.more dapat babies yang comei2..AMINNN..
..more happiness,more loving2 la kate orang...Disitu terjadilah perhimpunan keluarga yang datang dari   jauh dan dekat..
pelbagai   keletah anak2 sedara aku yang comei2 nih...rase macam lame tak jumpe sedare..(dah memang pun lame tak jupe) :P
oklah..korang tengok lah je gambar2 ni..


ahaaa..inilah RAJA SEHARI

 maklong aku..tp aku panggil "MAK" je..dedulu time aku kicik2,beliau lah yg jage aku..

kak ina with family

kaktie yg Best with family

lauk-pauk..SEDAP!!


ala,tomei2..ni anak kak syuhada yng debab lagi gebu..asik tido je time aku datang yea..:P

sape yang paling comei..:P

haaa..nilah kak syuhada mak kepada baby yg debab lagi gebu itu..
Biaselah..kalau pegi kenduri kawen2 ni soalan cepumas tu mesti ade kan..ha..korang pun tau kan soalan cepumas yang ditanye2 oleh akak2 sedara aku..."haa...noi,kenduri ko bile lagi?" tunggulah wahai sekalian insan2 yang menanyakan soalan2 tuh..aku manusia normal,mesti lah nak kawen kan..(hahhaha) tapi kene tunggulah orang masuk meminang aku dulu.. :p korang doakan lah aku cepat kahwin la yeh...(dengan pilihan hatiku tentunya) :P


disamping itu aku inggin mengucapkan ribuan terima kasih kerana cik "A"   kerana  sudi membelanja aku gan ima ni makan kat kopitian OLD TWON  kafe..nanti ade mase dan rezeki lagi cik "A" belanja kiteorang lagi ea...



ni set makanan aku..pebende ntah lupe name lak..yang tau air tu ade aiskrim.. :p

mmmm........^_^

ima with her set makanan..cendol & nasi chicken chop



ok..jupe next belog key..^__^

Monday, 19 December 2011

Tenggelam & Timbul

Assalamualaikum..wah..suda lame ni aku xupdate belog ni...hehehhe..agak bizi bukan sengaje tak mau update..aku banyak habiskan mase dengan layan movie terbaru  dengan my boifren,kawan2..karaoke lagi ...fuh..jadual padat sekitar bulan disember ni..cheiwaahhh!! memang aku banyak layan movie sekitar bulan ni..sebab citer faveret aku TWILIGHT dah kuar..jadi aku patut tengok..selepas itu cite OMBAK RINDU..haa..tu pun aku tengok dah..pergh..air mata aku mengalir dari awal citer sampai penghujungye..nasih ending baik puye..kalau ending nangis..mau aku tak keje memikirkan cite tuh..:P pastu aku pi tengok cite kucing meow2 tuh..ala...PUSS in BOOTS..gile comei film tu kot~!! aku nak je amek kucing tu jadi guard aku..hehehhe..ok..aku tak mau citer banyak2..korang tengok je lah pic2 yang aku upload sepanjang aktiviti aku..(sebab tu la aku xupdate belog) :P


1) gi dating gan beliau...
*fokus time memandu*


ha..ni lah buah  hati sayeeee :P
 Thx incik MOHD SUHAIDI ,sebab sudi spent time gan cik zaitul ni..sanggup datang dari johor ke damansara .. :P luv u~ terasa diriku begitu berharga..

     2) da next day kiteorg lak meraikan hari jadi si baju kelabu tu(cik laila ) hari jadi yang ke 30 ke??hehehhe
takdelah,hari jadi yang ke 23tahun..laila,akak wish lela agar dipermudahkan segala urusan di dunia ni..semoga panjang umur,murah rezeki,cepat2 la kawen2 ek.. :P and hepi always..oh ye..akak doa lela awet muda je.. XD

yang kecik molek tu adik2 lela yang datang bercuti kat sini..
                         
Karaoke kendian..yang penting pose dulu...
 maaflah lela kali ni takde kek,nak meraikan hari lela..lain kali makan kek ye.. :P
bayangkan lah dari sec 6 kami berjalan kaki di sec carefour..mak aih penat kott..

penat2 berjalan aku ternampak siput lak..pe lagi snap lah jap sbil tu menghela nafas yang panjang...

saya siput :P
   3) da next days lagi,aku gan ima dibawa oleh suami kak marlina kireye akak staff klinik kiteorg..kiteorg pegilah ke hospital Kuala Lumpur (padeatrik) sebab anak die sakit..

setibeye kami disane,anak ye sungguh aktif..:P alhamdullilah dah baik la tu ye..

ape2 tengok~taulah saya comelll :P


name saya *AFIF RAYYAN*
 marilah kite mendoakan yang terbaik untuk anak kak marlina ni..anak die pon dah boring kene tahan lame2 dalam hospital ni..ye dak?? sepanjang lawatan ni aku seronok melihat telatah AFIF ni..begitu aktif tak macam geng2 die yang sakit tuh..peramah pun peramah,walaupun budak..
      oklah setakat ni jela aku update k..nati citer lagi..Wassalam..

Monday, 28 November 2011

ANGRY BIRD aka BURUNG MARAH-MARAH?? :p

SALAM,
   Hehehhee,tengok tajuk atas...aku cume nak story la..
jangan kate aku xupdated punye olang k..aku dedulu ingat lagi punye lah xsuke  la gan angrybird ni..betul2  xsuke..sbb kat hp aku xde game tu..jd mmg lah xsuke la kan...:P..aku suke binatang / karaktur ni selepas termain game ni kt hp bofren aku...ha....dari situlah aku tersuke kt bende nih...suke amat..sbb bende tu comei..ala standard lah gurl cm aku xpun korg konpem suke bende2 kiut kan..hehehhehe...

agak2 lah kan,kalau lah aku sedang MARAH disamping tu taknak menambahkan dosa sesame insan ley tak aku tiru   muke angry bird?? xpun aku tunjuk je karaktur angry bird tuh..:P mgkin org yg aku marah kene phm la pasni kan...asal aku marah je aku tunjuk angry bird(marahlah kununnnnyeeee...) :P


mmg binatang ni ade real..oh~aku mau bela...:P
 kekadang aku tengok,haih..budak2 skang dah tak main lah nk tengok power ranger kan...cam kekite dedulu...dah xfaveret da kartun zaman2 aku..(80' an)

comei kan..alallallalla...


ciptaan yang maha esa


klu marah nk gune karaktur ni..AKU SEDANG MARAH NIH~!! :p
 Kesimpulanye, benda ni mmg kiut..dan aku ke korg2 ke..xyah lah marah2..klu nak marah p tengok kartun...cam Ben10 ke,Sailormoon ke,Upin Ipin ke,Wonder Pet ke...

Sunday, 27 November 2011

~Ada Apa Ari Nie~

Salam korg...hehehhehe..Salam Maal Hijrah ..Salam New Year kate omputeh..(kununnye)..rini aku kene kj 2 org dengan kawan aku ima nih..alhamdullillah klinik aku rileeeeeeeeekkkk x ramai org..mgkin ramai org berpusu2 di kampung bercuti..kami je lah yg xcuti2 ...(Dr kene tambah bonus lebih kt kiteorg jer..!~) :P ..hurm rini kami dptlah gaji...wahh!~~(korg jgn rompak aku lak... :P hahhahaha




haaaaa..ni la gelagat iema setelah dpt gj yg ditunggu...siap cium2 bagai..:P 


ha...ni lak aku muke mitak pelempang..mcm xcukup je duit gj bln ni..:P
mmg pun...xcukup...lagi2 perempuan kan..byk bende kiteorg nk beli tu lah,ni lah...hurm..aku cube nk kurangkan BOROS aku..tlg lah aku...korg de idea dak??? :P

Setelah kiteorg mls nk pk2 sal duit ke makan2 ke..aku sj je sengal buat nih..:~


haaa...cer teke pe bende aku wt neh....:P

haaa.....tgk je ea...


nampak mungil lak bibir aku tuh...

da mcm katun USOP SONTORIAN ..(tol x eja tuh)


alallalallaa...comei la ko ima..:P
 hahahhaha...bukan niat aku nk  menghina sesape ke ape..sj2 der..dah kj 2 org..aku tgk muke ko,ko tgk muke aku..jd pk2 lah nk sengal2 jp..maaf di pinta klu de yg terase..



ni la ima..separa katun n manusia yg tlg aku gan projek sengal tuh..tp die xnk letak muke die..jd korg dpt la tgk tali pen die jek...:P

aku??model summer yg xdiminta..(minumlah summer 90sen jek...)
ok babai..salam...jupe next blog ye...

Tuesday, 22 November 2011

R.O.S.A.K = V.I.R.U.S.S.S.S.S

Salam korg,huh..rini memori kad hp aku rosak..xtau npe lah jdk cmtuh..gara2 virus kah?huhuhuhuhuu..aku bkn ye org yg cerdik IT cm org len..sume gbr2 yg aku ske simpan kene DELETE!! xsuke betol...mgkin aku yg cuai tu yg jdk cmtuh...beberapa ari lepas aku ade demam,alhamdullilah dah kebah sikit demam..adelah tinggal saki baki batuk,gan selsema..my luvly sweetheart lak yg sakit2..td die ade kol gtau die demam..huhuhuu..aku doa die sembuh cepat..sbb die kene kj kuat!! hehehehe..haa....nt klu memori kad aku dh elok,xpun kene beli baru..aku upload gbr2 ea...





                                                                      sekian,wassalam.:))

Friday, 18 November 2011

aktiviti kiteorg yg terlebih suda~!

ha...salam korg..rini aku ade flu n cough skit...kene ujan smlm..huhuhu..gn hidung blok ye..sore nk mirip2 papa rock gitu..(dato'ramli sarip) hahhahaha..sementara kiteorg menunggu doc nak masuk kj..aku adelah menangkap pic2 ntuk korg tgk2..yela..boring kott..gan hujan kt luar..doc xde..jd pinjam lah kinik tok wt aktiviti ni..lame seoit xwt ni..hahahha..
kepada doc owner kinik..kami cube berhibur je..xlebih dr tuh..kj ttp kj..tol x korg? :P
disini aku lampirkan beberapa pic tok korg tgk..kwan2 yg ade kt sini mmg fun,sporting bis,ade je idea nk menokok tambah pose dorg tuh..gelagat dorg lah yg menghilangkan kegusaran dihati aku,kesedihan hati aku..aku syg korg..thx being my frens korg..korg bkn je setakat nk menambah lam fesbuk je..tp korg juge menambahkan bilangan bestie fren aku..ima,jeya,thila,kogila..ni lah nename dorg lam pic ni...klu rapat bestla..klu da gaduh ape pun xboleh..hehehehe
posing korg jgn xposing..
ha..ni npk gg jgk kak...
dah mcm family potret. :P

ni lah gades single but not avalaible.. :P









sekian trimas..