Monday, 31 December 2012

Last entri :)

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)


Assalamualaikum :)

IM QUIT 



Terima kasih kepada korang yang mengajar aku apa itu dunia blogger :)
Terima kasih atas segala-galanya KAWAN :)
Terima kasih , aku akan singgah jugak blog korang bila ada masa.
Walaupun aku berhenti , hubungan kita masih sama.
Teruskan perjuangan korang .
AKU SAYANG KORANG :)

Wednesday, 19 December 2012

WWW : Salah sendiri

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,




 

EnamPuluhLimaKilogram :')



Salah sendiri membiarkan angka itu bertambah .

Friday, 7 December 2012

Biar gambar bercerita .

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum,


 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

 


Sunday, 2 December 2012

ANDARTU VS BUJANG TERLAJAK

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum.


Anak Dara Tua , Bujang terlajak
Satu title pada  seorang  yang masih lagi tak berkahwin walaupun di usia lanjut.
Usia lanjut itu di antara 25tahun ke atas bagi zaman dedulu.
EHH..umur ngam-ngam 25 tahun belum sampai tahap di atas hokeyyy ??
Setelah aku membuat ujikaji  , inilah sebab-sebab mereka masih andartu dan bujang terlajak.
Okey ini survey yea..


1) Belajar sampai ke menara gading .
 Korang sambung belajar , Koman-koman korang kena tunggu 4 hingga 5 tahun untuk habis belajar . Itu belum lagi yang kena belajar di luar negara .
Haa..TIME TUH BERAPA UMUR KORANG ?? mana nak cari kerja ,bayar hutang PTPN , nak kerja , nak kumpul duit dan memacam lagi lah.


2) Kos perkahwinan yang agak mahal.
Kos kawen sekarang mau cecah RM 10 ribu ke atas . Itu belum masuk kalau parent nak buat grand macam kawen "wedding of the years " .
Konon nak ikut jejak retis . Okey bukan ikut jejak retis , tapi sebab faktor bahan mentah yang mahal , tu baru barang mentah , belum lagi mekup , pelamin , baju .
Dan tahu tak betapa susahnya mencari duit sayang...Ehh..
Untunglah kalau jodoh korang itu berkemampuan .Jadi besederhanalah dalam kehidupan.Yang paling penting jodoh sampai ke syurga , bukan kawen sebulan dua terus cerai-berai. Opsss...


3) Belum sedia berkomitmen .
Haaa..yang ini agak melampau setelah aku membuat kajian , mereka-mereka ini cakap mereka masih belum puas hidup membujang . APAKAH ??
kalau tak mahu komitmen , tak payah lah kau ber-keinginan nak kapel-kapel , cintan-cintun donkey~

4) Memilih pasangan.
Ramai jugak yang memilih pasangan yang ber"taste" tinggi , nak orang kaya , nak hensem macam Aaron ajis , nak itu dan nak ini .
Last-last hidup sendiri .Bukan aku suruh korang main pilih je , tapi jangan lah sampai mencerut diri .Aku tau Cinta tak boleh di paksa kan.

5) Tiada calon
Yelah  kalau takde calon , macam mane nak kawen atau melangkah ke alam perkahwinan . Kalau di sana suka , di sini tak suka pun tak boleh jadi kan.
Disini nak kawen cepat-cepat , disana memacam alasan silalah fikir masa depan .


Apepun semua orang takut pada title tuh.Jadi jangan lah gelarkan seseorang dengan title tuh lagi-lagi kat aku . Sakit hati kau tau. Bukan mereka tak laku , mungkin jodoh mereka tak sampai seru lagi . Rilekslah pakai tudung pun ade orang cakap tunggu seru , apatah lagi kes nih.. Ehhh...

Semua orang ada impian perkahwinan sendiri , baik pilihan sendiri atau pilihan keluarga. Apapun lagi kalau korang dah bertemu jodoh sila kekalkan hubungan tuh , dan yang baru planning nak melangkah ke alam perkahwinan , sila ajak aku. :)


Oh ya , Ade soalan cepumas ,
Bila nak kawen??
Korang AKAN jawab ape?
SEKIAN .


  #Oke, aku da malas  nak minat retis LELAKI korea sebab mereka dah termacam pompuan ,Bercelak , berbedak ..Oh itu bukan maskulin .












Saturday, 24 November 2012

EntRi berantai.

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,


ENTRI INI MEMPUNYAI TIDAK KURANG 700 PATAH PERKATAAN SAHAJA :)
harap maklong :)

Lokasi :
Kampung Sg Manik Ipoh Maliiiii..


Semasa perjalanan ,
Pokok kelapa sawit keliling kampung .


Dah lepas Estet , singgah pula ke Sawah padi .

Konpius tak antara sawah padi dengan lalang?
(20markah)


 Operasi 1 :
Petik Moktan .
Mode : Eksited !!


Setelah sampai di rumah Maksu , aku terus ke belakang rumah.
time tu petttttttttttttttttik RAMBUTAN !!


Mai -mai pettik saya..
saya RELA :)


Aku tolong kopekkan dan makan yea..
Hmmm...
Nak bagitau nih..Isinye memang maniss..




Oh , Ini sebahagian aksi mama  dengan Daus yang eksited :)
 





Amek haaa !! Satu bakul kiteorang kutip :)
Naseb maksu tak marah kan-kan ... :)
Itu belum campur  lagi yang dah penuh beberapa perut sewaktu aktiviti nih..

 

Operasi ke 2 :
Makan Deriang.


Makan durian yang siap sedia di kutip ,
Kalau suruhh aku kutip lagi , Mau satu bakul lagi macam buah moktan tadi :)
Hehhehehhehe



Nak bukak durian?
Senang je ,
Step pertama -
- Memula pegang Durian camni  ye..



Step ke 2
Eh ??
Makan je lah..Eksited bau Durian time nih ,
 Malas pula nak tunggu step by step..wakakkaka !!
 



 Operasi ke 3 :
Meronda-ronda di Area Sungai Manik .




Pesanan Ikhlas :
Sebelum memulakan perjalanan pastikan kenderaan anda di servis dulu .
Kami berbeskal keliling kampung ,
Nak bagitau satu kampung anak dara hot balik kampung .
EH??
 

Dah sampai !!
celup-celup kaki dulu , sebab aku tak pandai berenang .
sumpahan ikan duyung katekan ..
 


Saya Daus Bam-Bam ingin melaporkan sungai ini masih tidak tercemar lagi .
sekian !!





Haa...jangan taktau dalam sungai ada udang tau..
tapi bukan kami tangkap lah..
tapi kami tukang makan .


Kesimpulannya , seronok -ronok duduk di kampung .
Nak apa saje , pegi belakang rumah .
Meh aku bagi contoh kalau korang tak caya .



Haus sebab panas terik ?
air kelapa dapat legakan tekak korang .
P kutip kat belakang , potong sindri .
Eh, kamon lah aku kopek sindri walaupun tak cantik ,
air tu boleh jugak diminum .


Lapar .. tapi takde duit nak beli Lauk ?
kutip ape saje jenis ulam-ulaman kat belakang rumah ,
pastu rebuslah kat dapur.
Jimat , dan bagus untuk kesihatan uolllss .



Korang ada bela kucing ?
mesti nak bagi makanan kan?
tau tak korang ?
 makanan kucing sekarang memang mahal .
mengalahkan makanan tuan yang jaga .
umpan tikus sekor dua , atau tangkap manual ,
bagi kucing korang makan , sihat pun sihat malah kenyang jugak .

tapi................
 aku tak rela nak bagi kucing aku makan tikus, aku geli lah..sebab aku jenis suka peluk-ciom kucing aku..
Erk..tikus ni aku pestime tangkap ..


Apepun aku enjoy balik kampung walau sekejap cuma .
Jadi pilihan aku ...
Haruslah mencari bakal suami yang ada kampung .
Eh ??










Ok-ok ni last ,
Last Jumaat beday Boos aku , merangkap Doctor aku..
Dia punya beday , Dia lak yang belanja staff dia makan ..





Selamat hari jadi doctor.
Semoga rambut kurang uban !!


Dah ada majlis makan-makan ,
taksah kalau takde gambar reramai..
ye dak ?


Oh ya , nak bagitau selama aku tak berjalan-jalaan di blog korang,
Adalah kerana kesibukkan kerja di 2 tempat .
Aku buat part time di Tesco ,
nak cari duit lebih sebab nak pinang Remy Ishak .
dia mintak 16 ribu kat guwa lak.
haih . pitenah .


Tangan ke bahu , Mata pandang ke atas .

Jumpe lain hari lagi yea..

 







Sunday, 11 November 2012

Untuk Kamu

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,


Di entri yang lepas ,aku pernah cakap nak bagitau selepas aku stalker blog Maria Elena , aku stalker blog sape pula..JENG JENG JENG ..
Aku selalunya stalker blog orang selepas aku update n3 , takpun time  aku terlalu rindukan gelak tawa , kawan-kawan blog aku , aku akan berjalan dari rumah ke rumah (blog ) .
Nak harapkan Fesbuk , aku jarang o9 , komitmen pada kerja katakan . hehehhehehe

Jum cekidaud !! 

Iffah
Perkenalan aku bermula pada sekeping gambar yang aku tak tau asalnya dari blog dia, Hahahha, siyus aku time tu taktau kott.
Gaya penulisan dia yang nampak serius tapi sebenarnya gades ini gila-gila , aku tak sangka aku dapat jumpa dia depan mata , dia orangnya setia sebab masih lagi menjadi pengkomen tegar dalam blog aku , aku gemar usik dia, sebab dia kiut sangat kalau dia memalu ..AUWWW..
Walaupun dia muda dari aku , kalau ajak berbicara dia sungguh matang , aku bertuah mempunyai rakan blogger yang baik malah sweet macam dia .
Sebab dia pernah cakap " Ayat-ayat sweet kau selalu dengar kan , tapi orang sweet macam aku , kau payah nak jumpe "
Oh , aku rindukan dia.. :)



Nong andy
Seorang wanita yang lemah lembut , kecik orangnya,  ada seorang anak nama Shinta yang kiut-miut , pandai menulis cerpen , cerpang , dan segalanya ,  Dia baik sangat .. Aku terjumpa Nong dari komen blog Iffah .. Dari situlah aku menjadi pembaca tegar dan pengkomen tegar di blognya pada ketika itu. Hehehhe kecik dunia ini kan. Dari alam maya , akhirya aku dapat juga berjumpa dengannya . Dan lagi satu dia mempunyai senyuman menawan :)


 Syah
Haaa..gades ini buat aku melayang-layang dengan gaya penulisan dia , perghh .. dulu aku rasa dia ni jiwang sangat sebab semua  n3 dia sweet-sweet . Dia suka aiskrim coklat . Macam mane manisnya aiskrim itu , begitulah manisnya dia.
Umurnya lagi muda aku , dengan dia lah aku masih tak jumpa depan-depan lagi . mungkin satu hari nanti kan ?
Aku suka status dia kat fesbuk yang ringkas tapi padat , semua yang dikatakanya ada makna bukan kosong semata-mata .
dan gades ini penyayang pada kucing .

Pari-pari putih
Seorang ibu yang happy gilerr.. salah satu sifat yang best tentang PPP ni , ialah dia sentiasa menghargai insan disekelilingnya .
Aku pernah jumpa dia jugak , memang dia pandai masak , malah hebat menjadi suri rumah . terrer PPP ni . semua benda dia boleh buat ,
Dia ni jarang aku tengok sedey-sedey , hepi sokmo je, tu sebab ramai senang dengan dia .

Kopi pasta
Mamat ni blog die best . ade macam-macam.. die lah buat fenomena Muntah Pelangi ,
heheheh..bila tension pegilah singgah blog dia , pasti korang teruja :) , masih belajar malah aku rasa lah dia seorang pemalu ..AWWW ..
Ekekkekekeke..

Inilah segelintir blogger yang aku stalker hari-hari jika aku ada kelapangan , sesungguhnya tiada unsur kipas mengipas di n3 ini , atau unsur-unsur rasuah .. Pada yang tidak disebutkan nama tu , janganlah terasa . aku pun singgah juga blog korang. :)

Apepun TERIMA KASIH tak terhingga kerana korang masih tak jemu-jemu menjadi pembaca dan pengomen aku kat sini :)
Tanpa korang  , sapalah aku kan :)

Saturday, 10 November 2012

Belated Beday Lagi :)

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,
Lokasi : Subang Perdana


Kek gabungan 2 budak beday boy 

fatin , aku (tetamu di undang )


budak beday boy :)



Bebudak puye beday , aku lak dapat hadiah sebab menang peraduan !! :)
Tapi aku bagi kat bebudak yang berminat dengan hadiah aku .. muehehehhehe

nampak tak kambing bakar ?? pheww sedap yyuuu :)



ima dengan  menu yang lelazat.. Bon  appetite !!

tahap makan-makan yang meluap-luap :)



Sebenarnya n3 ini n3 lama , huh !
Kesibukkan telah melanda pada diri aku ni.. (part tu lah yang aku nyampah sekali )
Oh ya , aku sekarang sudah kerja 2 tempat , jadi itu salah satu sebab aku jarang meng-update kan n3-n3 terbaru dan dah lama tak berbw :((
P/s : Sila RINDU aku ek.. :) muahahhahahahahha!!

AKU AKAN KEMBALI !!
 

Sunday, 28 October 2012

Belated Beday

Assalamualaikum ,
 
 
 


Sebelum

Sebelum

Selepas :)


2 Tabung untuk di isi penuh .

Bawang putih , bawang merah tu pun hadiah aku jugak . =..=

Khas Dari Nong :)
 

Kek Dari Family tersayang :)
 
Mekasih pada yang memberi , Sesungguhnya yang memberi tu lagi baik dari yang menerima :)
Hehehhehehe
 
Ada yang datang dari jauh , ada juga datang dari dekat :)
Terima Kasih <3
Genaplah aku berumur 25 tahun , Eh .. mesti nak tanya soklan-soklan cepumas kannn
Macam takmau jawab jee boley dak ?
Ekewkekekeke :)