Wednesday, 13 February 2013

Ketiak kau , ketiak ku jua.

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum,

Situasi Di Channel tiga :

A : Alamak !! ketiak saya begitu hitam , (sambil membelek-belek ketiak di depan muka si B ) ape perlu saya lakukan ni...wuwuwuuwuwu...
B : Mengapa perlu risau ..Gunalah Ubat ketiak Mak Gayah , kompom putih berseri-seri dalam seminggu sahaja .

Haaaa..pernah tak tengok iklan macam tuh?
Alaaar... iklan tentang gadis-gadis, mamat-mamat yang eksaited nak putihkan ketiak .
siap tayang-tayang ketiak kat orang ramai bila ketiak dah cerah berseri.. Ehhh..
Tapi betul ke kalau pakai deodorant dalam iklan tu , ketiak akan putih berseri ?


Okey-okey berbalik pada tajuk, ketiak ni selain dari masalah kehitaman , ia juga membuatkan seseorang mengalami masalah bau badan malah berpeluh di area tuh. Ewww..
Secara tak langsung bila mengalami situasi di atas memang kita tak selesa kan ?
Kalau diri sendiri tak selesa , apatah lagi orang sekeliling kannn.. Hmm..

Kalau korang bokoit israel lakhanat , korang boleh guna babby oil yang biasa brand malaysia :)
 
Kali ini aku sharekan kat korang petua  untuk memutihkan ketiak korang , menghalang bau badan dan juga menghalang pengeluaran peluh hanya dengan menggunakan Babby oil sahaja..
Aku ulang BABBY OIL sahaja.
Tak kesahlah jenama apapun , janji Minyak bayi ..
Sebab aku pernah try , peluh pun takde tau..
Dulu sebaldi peluh kalau nak pergi kerja,
sekarang setitis peluh pun payah nak jumpe. (Fuyooo !!! )
 

Bila dah pakai babby oil ni kompom badan tak berpeluh sebab minyak menghalang pengeluaran air peluh . (itu pada aku , sebab aku dah buat ujikaji)
tapi satu pesan aku , janganlah korang tak dapat baby oil ,
 korang hentam minyak masak , takpun minyak tanah .. apa lagi guna minyak dagu ..
itu segala kos kerugian aku tak tanggung ..
Oh yee..
selamat mencuba yeeeaa :)
 
P/s : Minyak masak bekas gorang ikan jugak boleh buat losyen kat kucing kurap..
Lumur-lumur kat badan kucing tu.
Memang berhasil :)
 
 
 


24 comments:

  1. Wah wah wah wah... petua bagus ni. Ekekeke.

    #apesal aku rasa blog ni pinky ni. Erk..

    ReplyDelete
  2. LOL ketiak ko selama ni xbasah eh

    nape aku xpasan eh

    HAHA

    btw lawa la blog ko

    jeles2

    ReplyDelete
  3. eh, aritu aku tengok ang berpeluh jek tang tu masa gi umah ppp..huhu *aku pitnah jek ok*

    aku nak tanya, bila bubuh baby oil ni tak melekit ke since minyak payah nak kering..? lagi satu ada efek kat baju tak? efek khas CGI terkecuali..

    p/s: minyak masak bekas goreng ikan perlu disejukkan dulu baru lumur kat kurap kucing ataupun boleh lumur panas2? ..haha

    ReplyDelete
  4. ahahahahah.. lawak la ko ni.. minya dagu tak boleh eh?

    kalau benar bagai di kata nanti aku carik baby oil tu lumur ke ketiak kekekekek..

    *hensem pula blog ni aku tgk.. tu gambar dp tu lukis sendirik ke tu jaitul?

    ReplyDelete
  5. reen : hwehheheh..akka cumei tukar jadi akk pink pulek..sesuai tak??
    ekekkek

    ipah : ko mane penah perasan ketiak aku.. LOL

    KA : hehehhhe..dah nama petua KA ..

    aMirul : BILA bubuh miyak nayi tu , ketiak akan jadi lembut dan kering sepanjang hari dan x efek kat baju pun..
    minyak masak ikan yang dah sejuk la adek oii..mau menlentik-lentik kucing tu ko lumur gan miyak panas .. LOL

    ReplyDelete
  6. aku guna buat minyak rambut jer..x tergamak nak sapu kat ketiak..:D

    ReplyDelete
  7. nong : aah lukisan dp pic tu aku lukis sindri..
    heheheh..
    blog aku hensem ? wah..mekasih2..
    ni org yang tulun buatkan.. hehhehh

    ReplyDelete
  8. Encik H : hehehhe..belum cuba belum tau .. :)

    ReplyDelete
  9. err, serius petua ni jadi? dh berapa lama dh pkai petua ni?? aku cuak dgn kesan sampingan pgunaan minyak di bhgian ketiak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. err..aku rase xdepepun sepanjang ujikaji dijalankan :)
      kiranya selamat lah tuh kan.. :)

      Delete
    2. err, dah berapa lama dh amalkan petua ni? 2,3 tahun?

      Delete
  10. pakai baby oil..lembut je kulit :)

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Eh, aku sungguh la tak sangka ko peluh penuh sebaldi pi keja, hahahaha.
    Memang kronik sgt dah weh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhha..
      mmg konik..mengalahkan ko lak kan... :)

      Delete
  12. nak terai jugak ni.
    hahaha..
    kau tahu jah aku ingat aku salah masuk blog td.
    tengok "Di cuci dulu oleh cikzaitul " baru aku kompom ni blog ko.haha..
    cantik2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dasat tol ko ni mah..

      aku tukar kaler je..dicuci tu totap same..
      hehehehe :)

      Delete
  13. selalu aku buat minyak rambut je, ketiak pun bole???

    ReplyDelete
  14. baby oil memang banyak kegunaan dia..saya pon guna baby oil nie..:-)

    ReplyDelete
  15. Mentabah jer aku tengah makan baca ko punya n3 ni jetul... (nasib nasi goreng ayam aku tu sedap) pergh klw masalah bau badan ni mmg x leh bla... nak2 plak klw empunya badan tu tak amek pot nak kasi bersih area2 yg terlibat kan... aku rasa semua ni mmg boleh dielakkan lau kita jaga kebersihan diri... kecuali klw mmg keturunan bau badan busuk tu aku tak pasti la weh... maybe kena dapatkan nasihat pakar tak pung suh dia tenyeh ketiak dia dengan limau purut kasi kureng sket bau tu kan ... ^__^

    ReplyDelete
  16. cik rapunzeel : mmg kat ketiak pun boleh pakai..kan petua tu...hehehhe

    seribupilihan : hehehhe..selagi boleh pakai , pakai lah..lallalal

    ppp : hahhaha yang keturunan bau badan tu mmg takleh disangkal lagik..ehehhehe.pasni gune petua ko lahh..

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Kak Jai ^^

    Nice sharing! Nak gelak boleh dak? Tergelak guling guling dek baca entry kak ni. Taktau pasaipa :D

    #First time jugak ni comment entry kat blog kak. Rasa tenang plak hati ni bila masuk blog kak. Eh! Hehehe :p Kalau dek takmau panggil "kak" boleh dak? Rasa janggal plak. Aku ko je boleh kan. Tu namanya tak biadap kan. Apo aku merepek ni -.- Mohon kak jawab :)

    ReplyDelete
  18. wah...yeke.. aku ingat baby oil ni utk rambut & kulit kering je...rupanya boleh putihkan tiaq ye.... bagus la baby baby baby oooo ni...

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)