Friday, 19 October 2012

Perjalanan Ini

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum :)


Maria Elena :)

- Fuhhhh ramai bertanyakan aku sapalah Maria Ozawa nih..Ehhh macam salah nama lak aku sebut kan..
Hewhewhew..

- Sebenarnya Maria Elena ni lah salah satu sebab mengapa aku bukak blog yang boring nih.. hewhewhew

- Aku suka gaya , mutu , keunggulan cara penulisan dia , aku tetiap hari jugaklah akan komen-komen , stalker-stalker die tau ..
hhahahha.. Nampak macam penyamun pun ade kan  d^_^b

- Selepas aku tertarik membaca , pastu stalker , aku pun terpikir   " mengapa tidak menjadi seperti dia  ?? "
Aku kan suka potpet -potpet ..jadi better aku potpet-potpet kat sini  .. ye dak ??
tapi aku taklah menjadi macam dia , cuma aku menjadi diri aku sendiri..


Jadi bulan Nov 2011 aku tekad terjun tiruk ke dunia blog nih :)
Hmmm...aku ingat lagi lah aku mencari - cari jugak lah apa itu makna Follower ?? " i polow u , u polow i  balik "
bagi aku yang baru berjinak-jinak dengan dunia blogger , dengan follower yang takde langsung ..
hati ini berkata jangan jemu pada hobby baru nih..

-Jadi aku menganalisa macam CIA , apalah resipi blog dorang-dorang tuh ramai pengomen dan ramai follower ..
terasa jeles sebab sekali update mau riban-riban pengkomen tau !!


Cara -caranya ialah :

1- Berjalan -jalan ke blog-blog sesape saje
2- Follow
3- Komen setiap new enrty
4- keep it touch bebeh


Dan tunggu .............................

Alhamdullillah follower aku yang dari 1 orang sudah menjadi 154 orang ..walaupun sikit , tapi aku hargai depa-depa nih..
sebab tanpa mereka , apa ertilah blog ni kan ??

Tersentuh hati ini di kala membaca , melihat keletah -keletah dorang yang komen tanpa jemu setiap enrty aku update kan ,
TANPA JEMU , malah menjadi pengomen SETIA .

Mesti korang nak tau kan lepas aku stalker blog Maria Elena , aku stalker sapa lak ?

Haaaaaa...nak tau ??


TunnGGgggggggguuuuu :)


Apepun aku berterima kasih atas segala-galanya :)

Korang Terbaikk !!



P/s : Hari ini genaplah tuan empunya diri 25 tahun  :)
                 
   



15 comments:

  1. follower ni penting ker sis?
    hmmmmm...........

    ReplyDelete
  2. haha maria ozawa? jap nk gugel...opps!!!

    kt FB ak dh wish.kt sini ak nk wish juga..

    ''thank you for being today''happy25...:)

    err kau tua setahun dr aku...aku ptut pggil kakak...kak zai..bahahah gedik bunyiknyer :)

    apapon, berblog la dgn cara tersendiri..bru la kita selesa dgn cara kita penulisan kita. be urself :)

    ReplyDelete
  3. aku suka celoteh kau.. ngam dgn nama blog. CeriaZaitul. memang ceria orgnya dan ceria juga penulisannya.

    ya.. selamat memudakan diri lagi setahun hehehe...

    ReplyDelete
  4. Kawan sebaya la kita~! Ye, sokong cikZatul jugak... :)

    ReplyDelete
  5. aku tau mmg kiterang sume baik2 ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  6. Bilangan follower tu tak penting, yang penting blog ada pembaca.

    ReplyDelete
  7. Keep in touch ya.. huhu.

    #Happy belated birthday kakak comel. Hehe. Aku da wish kat FB kau, nk wish jugak kat sini even daa macam terlambat. hehe.

    ReplyDelete
  8. maria elana?..
    nama dlamer sungguh...

    selamat berblog dgn banyak2 ye

    ReplyDelete
  9. mesti ko stalk aku lak kang lepas nie??? hahahahahahahahahhaaha (perasan sendiri) kihkihkih :p

    selamat hari lahir.. moga tiap denyut nadi mendapat keberkatan dan dipermudahkan segala urusan Amin

    ReplyDelete
  10. hapyyyyyyyyyyyy burfdayyyy!!!!! nk nyanyi x????? hehhe
    okay nk taw lepas maria sape lagi awk stalk so bole laa sy stalk jugak hehehe ;) *penyibokkan?

    ReplyDelete
  11. epy birthday ye dear ! n keep blogging

    ReplyDelete
  12. smoge kau berjaya menjadi zaitul versi kurus

    ehhh ade kaitan ke hahah

    ReplyDelete
  13. Aku ada 3,4 orang rakan blogger dan masih setia berkawan. Best sebenarnya bila dapat kenalan baru melalui blog kan? Yes, langkah pertama memang penting followers tu. Masalah aku o9 pakai BB sebab kemalasan, payah nak follow. Hehe.

    ReplyDelete
  14. alamak terlambat baca.. valid tak kalau nak nyanyi lagu besday kat sini??? huuuu~~

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)