Saturday, 16 June 2012

Memori

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,

Dalam banyak-banyak binatang , binatang paling aku takut zaman sekolah rendah dulu selain pacat , lintah adalah KELIP-KELIP :)
Aku tau korang mesti pelik..mengapa aku takut kelip-kelip..
Aku bukan takut der.. Aku cuma takut dengan namanya selain kelip-kelip tuh..Arwah nenek aku pernah menamakan kelip-kelip tu sebagai KUKU CINA MATI .. Phewww ...SEREM giler kott dengar nama tuh .
Aku budak sekolah rendah mestilah percaya nama tuh..zaman otak cair sangat :)

Arwah nenek aku namakan KUKU CINA MATI tu sebab , aku dedulu asal je balik kampung , sibuk panjat pokok sane-sini , main lelayang kat sawah padi  , main kejar-kejar sampai dah maghrib pun tak reti nak balik rumah .. Jadi terciptalah nama kuku cina mati tu sebab nak takutkan aku supaya aku sampai rumah before senja .

Bila dah di takutkan dengan nama macam tu , kompom lah aku ni nampak kelip-kelip lalu je , aku langkah seribu sebab dah set dalam mind kuku cina mati ni kejar aku dan nak tangkap aku  ..   -__- "
Padahal itu cuma  kelip-kelip ..
Bukan aku nak kata aku ni BANDAR sangat , tapi aku ni SENGAL la makneye.. Hahahahhahah !!


Sekarang aku tak takut dengan kelip-kelip aka kuku cina mati nih..Malah kalau boleh aku nak tengok sendiri ciptaan Allah swt ini depan mata :)
Tapi itulah , menunggu la jugak sapa nak bawakkan aku nih..
Pergi sendiri memang takder der sampai ke Kuala Selangor tuh ..
Sebab aku ni mane ade kenderaan or helikopter macam Jejai Fasha Sandha tuh ..
#tetibe


Tengoklah ada rezeki , aku sampai lah kannn :)

Kepada sesape terasa dengan N3 aku yang macam ada kaum-kaum ini , aku mintak MAAF awal-awal sebab aku bukan nak cari gaduh tapi nak share zaman agogo aku sahaja :)



P/s : Aku rindu kat arwah nenek aku , korang-korang-korang sudi-sudi lah sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah nenek aku dan juga lelain . 


Amin -amin - amin :)
Tengs :)

12 comments:

  1. kahkahkah kne brainwash dgn nenek ko..pdn muka nakal sgt...ak time kecik2 dlu rjin gk tangkap kelip2 nie pastu letak lam kelabu n tutup lampu...kelambu ku dcerahi dgn cahaya kelip2 kehkehkeh...ak gne kelip2 tu smpai die abes bateri..jhy glr aku :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha..
      rugi aku tak rugi jupe ko time kekecik..klu tak kita da geng !!!

      Delete
  2. Al Fatihah...Amin... Semoga rohnya dicucuri rahmat.. M suka tgk kelip2 masa kecik2 dulu... Salam perkenalan dr Si matatajam..

    ReplyDelete
  3. haha.. kelip-kelip, nama lain dia kunang-kunang kan? aku suka tangkapnya masa bebudak dulu :)

    oh.. ko ni pun spesis nakal mcm haku juga yer masa kecik hehehe.. bagus!!

    *cantik la profile pic baru kau.. lawa... (sila belanja aku makan ice cream hehehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.
      nak eskem..meh aku makan ko tgk je..
      ok la tuh kann..


      kijam kan aku :)

      Delete
  4. aku xske serangga

    kecuali rerame

    entah npe

    #rindu arwah ank buah la gini

    ReplyDelete
  5. aku tak suka serangga tapi aku suka tengk semut je.. heheh

    ReplyDelete
  6. cikgu gua dulu kata kelip2 tu anak jari jin kalu tak silap ... adeh!!!skrg baru tahu yang betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe..zaman kanak-kanak mmg funnn :)


      haihh :)

      Delete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)