Wednesday, 30 May 2012

T.R.E.A.T

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)


             TREAT everyone with LOVE , Even those who are RUDE to you ,

           Not because they are not NICE , But because you are NICE .


Assalamualaikum , TREAT apa tuh ?? EAT ke?? TERET ke??
hehehhehe.. treat tu bagi aku makneye LAYANAN .. kalau aku salah , maknanya salah lah kamus Dewan Bahasa Pustaka tuh.. hewhewhew :)

Adakah korang pernah mendapat layanan istimewa ??
YA , Aku pernah dapat layanan istimewa dari FAMILI &  HIM :p

Layanan ..Semua orang suka dilayan manja-manja, baik-baik , elok-molek ...Kalau kambeng , itik , gajah aku tak tahulah kannn :P

Ade orang cakap ada DUIT , baiklah layanan orang tu kat kita..Tak caya tengoklah sekeliling ..
Time susah cari kita , time senang bulu hidung pun tak nampak..
Atau time senang sume ada di sisi , time susah sumer cabut lari ..
ye dak ????



Tahu kah anda ??   
Layanan berlebihan inilah kekadang buat kita jadi LEMAK . Lemak itu tak boleh di bakar ..Dan juga lemak itu tak mengemukkan badan kita secara otomatik .
Itulah punca naik lemak .. naik lemak sampai terpijak kepala kita secara haluuusssss..
Auch -auch itu sakit tuh....

Kadang-kadang ada manusia lain suke layan orang lain berdasarkan pangkat , rupa , glamur , dan lelain.
Kau tak kaya , aku layan ko macam biaselah..tak pun heran tak heran jew...
Kau kaya aku layan ko  baieeeeeeeeeekkkk punya.. betulkan ??


Ramai macam tuh , cuma taknak mengaku ..ok ok .. Panjang sangat bebelan aku kali nih,
Aku pun membebel untuk diri sendiri , memperbaiki tingkah laku neh ..
Apepun layan orang tu semua same.. nanti orang tu sakit hati kang , Dia simbah acid .. sape tahu kannn ??
(teringat kat ko iffah ttg acid :P )

20 comments:

  1. treat people how u want to be treat ;)

    ReplyDelete
  2. aku setuju tang bab duit tu, kalau kau ada duit, sure org akan layan kau dengan bebaik. Aku ada kawan, yg selalu pinjam duit dgn aku... aku bagi, then, ada 1 saat tu aku tak boleh pinjam sebab aku juga tgah sengkek time tu, and now, aku tak tahu, dia marah kat aku ke sebab aku tak dpt bgi pinjam duit kat dia, sampaikan dia bertunang, aku sendiri tak tahu.. apa perasaan kau??? Sakt dan kecewa kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye yea... sedikit sebanyak aku tau perasaan ko tuh..


      lost........blurrrr...............

      Delete
  3. hahaha.. aku suka qoute kat atas.. B'coz u r NICE!!

    hehehe.. tapi susah nak aaply dlm hidup kita.. sebab bila kita di layan macam hampeh.. memang susah nak layan balik org tu dgn nice.. itu realitinya ha ha.. Susah juga nak jadi NICE person ni. adakala kita kena buat "buat baik berpada-pada" kan? sebab bila kita being nice jer ada pula yg suka ambil kesempatan atau lebih mudah lagi NAIK LEMAK. lemak Tepu tu.. hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat baik berpada-pada ,
      buat jahat jangan sekali la neh... :)

      Delete
  4. aku nmpak name aku di situ

    takut woo main asid

    pedit kot!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe...

      tau sakit kan main acid ??

      tula ko ye komen nak acid bagai , aku gelak gulink-gulink .. :)

      Delete
  5. jadik kaye pon susah gak la kan?? sbb kwn2 yg diorang ade belom tentu lg kwn sejati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tol...
      jadilah org miskin harta,tapi kaye budi :)

      Delete
  6. mmm..kalau yang kaya tu memang ramai lah yang mengampu..nak duit la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. udin , banyak duit tak??

      rase-ase nak membodek lah sepluh ringgit 5 keping??

      Delete
  7. sokong . kadang2 orang tu ada cuma nak kawan kita sebab kita femes je . nak publisiti lah tu . hoho

    ReplyDelete
  8. akak suka quote tu... dah lama tak baca quote tu hampir melupakannya juga... heeeeeee salam kenal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenall juga :)

      hehehehehe....

      tengs sudi singgah :)

      Delete
  9. ye saya setuju2 sangat dengan awak... done follow -
    Noob

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)