Saturday, 19 May 2012

Membebel-Rebel.

Assalamualaikum,
   Alamak ..part ni lah paling lama nak pikir-pikir mengapa update blog LEMBAB. Asalnya memang nak update blog dah lama dah..tapi bila bukak New Enrty , godek-godek isi TER-lupa pulak TITLE takde..Hewhewhew..
Padam balik isi , pikir balik TITLE , tetibe Hp ada mesej , balas mesej , pastuh baru teringat "Eh, tadi aku buat ape eh?? "
Terus aku fokus dengan post yang kosong , check gambar untuk masuk dalam post . tetibe dah leka belek-belek gambar , TER-lupalah nak update blog..Perghhh... Mukadimah panjang tu..Hew :) (aku rase, korang pun mesti ade kot masalah cam aku juge kan kan ..)

Akhirya, hari ini aku kena TEKAD-kan niat kena update blog jugak !! hewhewhew ..(terasa gedik pula gelak cengitu )
Ok ,nak bagitahu lah kat korang ..pernah tak  Kereta korang Rosak??

Aku takde kereta, cume bebaru ini menolong 2 gades Comey- Omey sebab kereta dorang rosak..Tersadai kat tepi jalan punyelah berjam-jam, begitu kuat nya tahap kesabaran gades-gades itu . -_-"

Sebenarnya aku  dengan Ima ni tengah menunggu Lela , sebab nak pergi Lepak -ing kat rumah dia..tengah-tengah tunggu tengok-tengok dah gelap je jalan raya tu , aku pulak risau " Aik , budak ni tak dapat bantuan lagi ke ? "
aku pun ajak lah Ima join membuat pahala :)

Aku : Dik , tak dapat bantuan lagi ke ??
Gades : Tak lagi , sebab mekanik takde . Bla Bla Bla (terlupa suda butir-butir apa yang kiteorang borakkan )
Ima pula bernas , dia kemuka-kan suruh Saga ( pakcik gojes ) menolong tengok-tengok kereta tuh..
Usai memanggil Saga-si pakcik gojes terbuktilah kereta tu memang tak boleh jalan .. wuwuwuwu ..kesian kat dorang kan kan kan ..Macam mane mau pulang ..


Lantas , kami berempat ape lagi tolak kereta tu supaya kereta tu di parking di tempat yang selamat .. yelah manelah tau kot-kot ade Nyamuk singgah lepak bawak awek kat dalam kereta tu..tak ke BAHAYA ?? hewhewhew :) . Dengan kudrat kami berempat kami pun selesai cari parking selamat letak kereta tu.

Sementara menunggu bas , sambil teman gades-gades tu pulang , aku yang peramah ni tanya macam-macam soklan lah kat dorang. EKSITED kenal orang baru ..tak sangka die pun blogger juga..Cume dia lagi GLAMUR dari aku .. hewhewhew..
Kesian juga kat dorang dengan penat nye , aku pulak tanya macam-macam soklan .. :)
Setelah sesi perkenalan tu baru lah aku tau gades bertudung kuning namanye - NisaFuzi dan bertudung hitam- Iman :) nice to noe n meet u adek !!

Cegu kat sekolah pun pernah cakap , tolong menolong amalan MULIA . Kami menolong setakat yang mampu ..

Oklah.takat ni je cerita ni.Bukan nak bagitau aku baik hati , cuma nak share je .. :) ok jupe next post ye... Assalamualaikum !!

10 comments:

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)