Friday, 21 September 2012

Jum Try Bace :D

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,
Aku tadi pegilah BW , tetibe rase  kiut lah tengok kartun neh ,
Terpikir lak kat korang-korang :)
Tu yang SHARE kat sini :)







Haaaa..tergagap-gagap tak baca??
Lame jugak la tak tajamkan skill membaca jawi :)
Aku bangga pandai baca jawi ,
Korang bagaimana?

28 comments:

  1. bwahaha comel giler....awal2 aku igt ni bhsa arab sudah tp jawi upernya..xbaca/ xmngeja pon jawi tu, just tgk gambar2 tu smue pon dh phm jln citer nyer...cumel!! err tergagap2 juga ak baca jawi tu [=.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe..asah skill nih..selalau ko asah sklii aku je dgn game2 tuh..

      Delete
  2. tergagap ceh

    nmpk sngt lupe da bace

    slmt msih reti bace

    aishh insafi diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun terkejut aku tergagap2 bace, da lama tak sentuh buku jawi...

      sekurang2 nya aku masih terrer bace selepas katun kedua-ketiga dan lain-lain..

      Delete
  3. ترڬاڬڤ-ڬاڬڤ جوڬ نق باچ اول-اول تو
    معلومله ده لاما تق باچ جاوي

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah dinamakan fenomena pas SPM , fokus ke tulisan rumi je..tu yang ramai tergagap2 kann :)

      Delete
  4. luculah.. aku tak baca.. tgk gambar saja (sejujurnya aku tak pandai baca jawi walaupun aku dapat A1 pendidikan Islam masa SPM) kesiankan aku... Cik Zaitul. Sila ajar aku baca jawi (masa kecik2 dulu aku tak di hantar sekolah agama.. tak pernah belajar baca jawi..ke aku yg bengap!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nati aku translate kan khas tok ko k.. :D
      kalau dekat uma aku nong , aku ajar ko segera ..
      tapi janganlah ikut perangai sengal aku pula... hahahhaha

      Delete
    2. ahahaha.. baik aku tunggu ko translate :D

      takpe dsengal.. aku suka!! baru happenning dunia kita hehehe

      Delete
  5. hahaha..,.. meow tu lucu la. Gelak aku baca.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe..nak je meow tu jadi pet aku skrg nih.. :D

      Delete
  6. adoi...merangkak jugak nak baca..nampak sangat dah lama tak baca jawi..huhu..best jugak baca macam ni..dah la kelakar...boleh jugak lancarkan bacaan jawi kita kan..:)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...
    Aku pon boleh jugak baca Jawi...

    ReplyDelete
  8. Salam.

    Atul, hamek, suma ko kumpul buat satu entry,hahahaha.

    Dah..lana dah pernah baca..ada gak yg 1st time lana tgk kat sini. :)

    Masa mula2, tergagap jugak..dah lama tak asah skill baca jawi tu kan..kali terakhir..bila tah..time spm la kot. Buku Pendidikan Islam..kat U, subjek agama pun dah dalam tulisan rumi.

    ReplyDelete
  9. haha~lama jgk lah blh nk mengeja jawi ni..maklumlah,dh lama x baca jawi..huhu

    ReplyDelete
  10. salam
    Pekabr cik zatul,
    Salam kenal dari tirana aduka

    ReplyDelete
  11. salam
    Pekabr cik zatul,
    Salam kenal dari tirana aduka

    ReplyDelete
  12. ingt bahasa arab. bila baca jawi jer

    ReplyDelete
  13. kucing sy slalu kacau masa nak buat kerja haha

    ReplyDelete
  14. terima kasih sudi singgah teratak saya

    ReplyDelete
  15. Aku pun cam lana. Dh penah baca kar
    tun ni.. Bab still nice to be shared here..huhu ni kira ok la dia dh pecahkan suku kata buat kaler merah itam.. Kalo baca paper jawi lg kelu.mhahaha ustzh aku ckp, sape boleh mengaji, mmg xde mslh bace jawi. So, rajin2 la mengaji.. Yep,aku bsyukur dn bangga boleh baca jawi..

    ReplyDelete
  16. Seriously comey and cute kartun. Da test, nasib baik pandai jawi lagi. Skali pndang ingt bhasa arab. Hehe~

    Hi, i'm new here

    ReplyDelete
  17. hahahahha... mcm2.... bgos la katun ni.. uniknya bla ditulis dlm jawi lak...

    br la org rmai perlu ingat blik jawi. thanks. :)

    ReplyDelete
  18. adehhhhh skill membaca dalam jawi aku dah kelaut rupe2nya :(


    Bila PPP berdialogue dgn Aaron Aziz http://paripariputih.blogspot.com/2012/09/bila-ppp-berdialogue-bersama-aaron-ajis.html

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)