Wednesday, 19 September 2012

Cantik itu Normal

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,

Dari aku kecik sampailah sekarang,  aku suka melihat wanita cantik dari lelaki hensom.
Mengapa? aku tak tau.. adakah aku ini lesbian ?
Oh semestinya TIDAK !! aku masih ada perasaan terhadap lelaki..
Aku suka tengok wanita cantik , cara mereka berpakaian , make-up , berjalan, dan apa sahaja yang cantik molek bagi aku.
Aku suka :3
Huh , sebenarnya cantik tu tak kekal lama , Dan aku tahu tentang itu ,
Pakailah apa sahaja cream anti kedut , cucuk sana-sini ,
Bila sudah tiba masanya nak tua , tak berguna sudah semua mende tuh.Ye dak ?

Bagi aku ada segelintir manusia sanggup nak kelihatan cantik , menarik di mata orang lain.
Tapi janganlah sampai mencari perhatian dari orang lain ,
Nampak sangat MURAH
Setiap orang ada pandangan memasing tentang cantik .
Ada orang rasa cantik itu kalau bermake-up tebal ?
Ada orang berasa cantik kalau berpakaian seksi-meksi , mahal ?
Ada orang langsung tak pernah berasa cantik sekalipun ..








Tapi janganlah pandang sebelah mata pada sesuatu yang tak cantik ,
Tak semestinya yang tak cantik tu tak berguna .
Dan tak semestinya yang cantik , elok , molek itu bagus .
Kenalilah yang buruk , tak lawa , kusut ,
Baru kita akan kenal erti CANTIK .



Hargailah diri anda yang sebenarnya :)




P/s : Bonus pada orang cantik , kalau Budi Pekerti  pun cantik :)
Biasalah manusia ni suka pada benda cantik-cantik , termasuk aku :)


27 comments:

  1. ohh rupa2nya ko ni seorg yg ske skodeng isk2...bru ak tau belang sbnr ko! haha

    ak pon ske gk tgk tp bukan skodeng mcm ko..bhaahha
    suka tgk sesuatu yg comel, kiut miut itu bagai..tp smue tu xkekal pon....

    ReplyDelete
  2. Hahah. Sometimes aku rasa kolot sebab tak pndai nk bergaya..tak pndai nak make up... huhu. Sehinggalah ada orang kata aku cantik dengan cara aku sendiri. Jadi, aku rasa baik jadi diri sendiri dari bercantik untuk tarik perhatian.. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko memang cantik ape reen...aku terpikat ..
      auchhh !!

      Delete
  3. ah aku ske laki ensom

    itu cuci mate nmenye

    tp aku reti jage mate

    xmcm ko

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku lak kene..
      aku tengok je..ko yang xmau join...
      lallalalala

      Delete
  4. beauty is base on character, not from looks and appearances ;) tapi kalau dah karakter seseorang tu cantik, penampilan dia pun cantik, lagi moleksss laa.. :D

    ReplyDelete
  5. saya pun suka benda2 yg cantik..semua benda yg Allah cipta cantik2 belaka..(^__^)

    ReplyDelete
  6. aku pun suka tengok pompuan cantek tp kalau dia sombong nak mampus , sekali dan berkali2 gus gua takkn suka dia.
    muka lawa tp sombong. Ingat dia je lawa.
    kita pun lawa. wakakaka >..<

    boleh kan camni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku suka tagline ko michelle..

      hahhahhaha

      Delete
  7. klau pangai cntik, lawa plak.. mmg bonus laa..
    tapi susah sgt sgt sgt nk jumpa cmtu.. siyes ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah en.caliph pasti akan jupe yang berkenan di hati.. :P

      Delete
  8. tengok benda cantik memang teruja.."waaa..cantiknya.." tapi lama-lama tengok, jadi biasa je..huhu

    ReplyDelete
  9. seyes kalau tengok yang cantik ensem tue budi pekerti pun elok cnfirm sejuk je mata nie nk tgk lagi.

    tgk gmbr ko tepek tue buat aku terpk kan bagus kalau toilet kat mesia nie tepek gmbr gegurl pakai tdung tue kt toilet pmpuan

    ReplyDelete
  10. btol tu..semua org sukakan pd kecantikan... tapi jgn jadikan kecantikan yg kita nak tu diutamakan sehingga membelakangkan agama... :)

    ReplyDelete
  11. Betul tu, semua perempuan semuanya cantik
    dan seindah-indah perhiasan dunia ialah perempuan yg solehah ^^

    ReplyDelete
  12. lumrah manusia suka tgk yang cantik2.. kan...

    ReplyDelete
  13. aku pernah jumpa makluk tuhan yang aku kata dalam hati

    " ya allah.. cantiknya budak ni"

    tapi akhirnya bila dah kenal dia aku dalam hati cakap

    " Ya Allah buruknya perangai dia.. busuknya hati dia"

    cantik fizikal itu sementara saja. paling lama pun 30 tahun gitu. (kira dari umur belasan tahun sampai mula berkedut)

    cantik itu kalau dari dalam.. ia akan menyerlah hingga ke luaran.

    *aku rasa kau cantiklah Zaitul :D

    ReplyDelete
  14. setiap kejadian itu ada hikmahnya.

    ReplyDelete
  15. idam cantik? cubalah resipi mudah fungus BBC MARDI Station hanya di MARDI Station CH

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)