Saturday, 14 July 2012

Pelupa

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,



Aku tak tau bila aku jadi pelupa. Mungkin sekitar tahun 200_  ??? hah..ini pun aku lupa .. :)
Tahap pelupa aku tu sampai tahap minggu lepas punya agenda  pun aku boleh tak ingat..Malah aku siap letak note kat henpon aku agar aku ingat hari-hari penting tuh. #Sigh

Kadang-kadang orang sekeliling aku mengomel  jugak , asal dorang bukak je "story" , Aku dengan muka berkerut-kerut tak ingat citer tuh..
Aku rasa lain , macam tak wujud dalam citer tu padahal aku ada kott..  T____T


Aku kekadang lupa no hp sendiri , lupa henpon letak kat mana , lupa no hp baru bapak aku , masih tak ingat no hp adik aku , lupa parking kereta kat mane, lupa peristiwa itu ini ... bla..bla..bla...


Aku tak makan semut , atau termakan semut kalau itu punca aku  dapat pelupa.. Aku masih lagi gosok gigi lepas bangun tidur pagi-pagi..
masih pergi kerja di tempat yang sama , dan mintak gaji kat boss  bila dah cukup bulan .. muehehehehehheheh :)


Aku tau ada jugak yang RIMAS dengan sikap pelupa aku , bukan aku tak amek pot (amek kisah )
Aku pun tak tau..nak kate aku dah nyanyok , tak mungkin lah kann..kann.. :( . Memang ini dah jadi sebahagian dalam diri aku..

Tapi aku hargai pemberian PELUPA ni kat aku ..

Aku mudah LUPA kalau ada hutang duit kat aku , mudah lupa kalau pernah sakitkan hati aku .. dan peristiwa lelain..

Tapi aku tau aku ada DIA (allah swt ) , PARENT , EN.BF ,  KAWAN , Dan KORANG yang akan jadi pengingat aku , note aku ..
Tengs semuanya sebab sabar dengan aku sepanjang aku hidup ni  :)
Semua tu jadi mudah :)


:)
Aku minat gila irma... #sigh

Aku saje letak gambar ni..sebab sejuk je mata aku pandang dorang :)

17 comments:

  1. ai, jgn main2 dgn pelupa ni..tkut melarat kan..xkan la nk kne penyakit dementia d usia muda..moga djauhkan la :P..a'a ak stuju dgn komen di atas ak ni..jgn lupa tuhan sudah

    ReplyDelete
  2. Kalau selalu lupa, apa kata tulis dalam note. senang kalau apa-apa. takda la lupa. btw, suka Irma jugak. Dari dulu lagi :)

    ReplyDelete
  3. eh..eh tetiba kuar gambar si irma..haha rilek ok, aku pun kadang2 selalu terlupa, padahal sticky note dah berbaris bertambal kat lappy. mungkin aku terlupa aku ada tampal. as long as kita tak lupakan DIA, tak lupa asal usul, mak ayah.. aku rasa normal la.. marilah kita makan kismis.*nasihat pelupa kepada pelupa..sila lupakan*

    ReplyDelete
  4. a.. kadang2 aku pun ada penyakit yg sama.. LUPA. aku dari bilik opis jalan ke meja depan kuanter penyambut tetamu. sampai sana aku lupa apa sebenarnya tujuan aku ke meja penyambut tetamu tu. Aku garu2 kepala cuba fikir apa yg aku nak ni sebenarnya? ah.. tak boleh ingat!! pastu aku balik lagi ke bilik pejabat aku dan duduk depan meja nak sambung buat kerja. masa nak sambung kerja baru tahu.. aku nak ambil buku rekod outstation book kat depan untuk check rekod tu.. dan sekali lagi aku melangkah ke kuanter depan yang lebih kurang 50 meter jauhnya.. cis!cis..

    itu baru satu kisah Cik Zaitul. Aku ada banyak kisah LUPA lagi ekekeke...

    ReplyDelete
  5. aaaaa....mungkin kau ada tabiat hidup yg sebabkan kau pelupa ... eheh. Aku pun ada juga.. peluapa benda yang simple... huhhu

    #aku pun suka irma..

    ReplyDelete
  6. salam,
    erm, diri nie pun pelupa gak...
    :)

    ReplyDelete
  7. mesti ada sesuatu yg nak dilupakan dulu tue.. pasal tue lama2 dia jadi habit.. mcm saya lah!! hihi

    ReplyDelete
  8. klu pelupa yg mcm tu xpe...jgn lupa diri...huhu

    ReplyDelete
  9. kadang2 KA sengaja jd pelupa sebab nak lupakan byk perkara2 yg x best dlm hidup tau!

    ReplyDelete
  10. cik susah nk ingat nama..muke kenal tp bila nk pnggil mmg seksa sbb x ingt..haha

    ReplyDelete
  11. sep sikit! syie pun ambil masa berbulan2 bulan untuk ingat num fon sendiri..pelupa

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)