Monday, 27 August 2012

Lalala Raya Sudaaaaaaa

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum, pssttttt pssttt psssttt ada orang RINDU tak kat muka tembok nih?? Ekekekkekekeke.. Kalau takde takpe , kalau ada pun takpe .. :)
Ohyee..Sebelum aku cuti Raya tuh Aku dah dapat kad Raya dari Datin Pari-Pari :) tengssssssss.... :)

Raya ini aku cuti SEMINGGU atau bersamaan 9 Hari engko !! ... Haaaa..Baik punya cuti , Dapat jugak merantau ke kampung orang , merayau-rayau dengan famili , Sekurang-kurangya cuti panjang-panjang ini bertambah la kasih -sayang antara keluarga terjalin erat .. Ye dakkk ??
Ingat tak aku ada cerita aku mahu bikin kuih raya ??
Hahahahhahaha ( Gelak macam Aaron Ajis Dalam iklan ASTRO )
Kuih Cornflakes aku menjadik !! cuma kuih Makmur aku je menjadik separuh :) La.. Awat lak ???
Kerana aku terbakar LAMA kott kat oven tuh :)
Muehehehheheheh , takpe-takpe tahun depan umur panjang aku buat lagi kannn... Nati aku kirim la kat CikReen ek.. :)
Ynag lain nak sila isi form ye...tahun depan aku bagi dengan kad raya lagik :) (Tak janji ) heheheheh
Tapi memang Kuih Makmur ni payah nak buat , Kesabaran nak seguni , ketekunan mahu nak seguni jugak ,
Tapi bila Dah  jadi terasa berbaloooi-baloooii engko... :)



Balikkk Kampuunggg WooowOOOwoott :)
Ini Anak mak angkat aku namanya Firdaus :) Agak-agak dapat tak korang cari aku kat mane?? ekekkekekekke :)



Rasa gila hebat lettew pose belakang sungai :))
  Oh ye , Itu Baju Raya untuk Hari Raya kedua jadi pepaham la kalau tak glamour or tak vogue macam baju Hari Raya pertama .. Heheheheh .. Aku nampak gemuk kan.. jadi aku memang dah gemuk :) Terima je laaaahhhhhh ..


Ini lah rupanya kuih Makmur aku Versi Nong  :(
 Setelah satu dulang ( 30 Biji )  terbakar hangus, Aku rasa cantik lak kaler hitam tuh walaupun sedih teramat !! tetiba ......
Aku dengan Bijaksana terus lah tukar suhu oven tu ke suhu yang rendah sikit , Akhirnya dapat lah 20 Biji je yang terselamat .. Halaaaaaaahai...


Haaa..Jadik jugak :)

Kuih Faveret toksah cakap.. Pejam mata pun jadik je.. :) (Ade unsur RIAK di situ )

Tarrrrrrraaaaa... :)


Aku jatuh cinta kejap dengan Shahezy Sam nih..Alahahahahaiiii awat la Lisa ni gile-gile manje hah , Tak marah ke Abang Yusry ?? :)
Sweet Like Cokelet :) 
SAM -aku rasa korang patut tengok.. :)

Cerita ini aku enjoy jugak tengok , Aku bagi 5/5 bintang :) Aku ni tak kedekut bintang orangnye.. muehehehhehe :)


Maaf lah yek..Lama tak jejalan kat rumah-rumah (blog) korang :)
Ada masa aku jejalan lah..tunggu :)
P/S : Aku mau LEMANG .. Sapa bole bagi selori ?? Raya ni tak makan lemang pun :( wwwuwuwuwuuwuwuwuuwu

17 comments:

  1. Dia dah tunjukkan rupanya.. ekekeke.

    ahahaha.. pandai juga kau buatbiskut raya. Kalau aku memang K.O la.. eheheh.

    #baik aku tunggu biskut makmur kau tahun depan.. ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekke..mau tunggu walaupun dah tengok uang hangget tuh ?? ehehhee

      Delete
  2. mmg meriah aa raya kamu...sihat adik angkat kamu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sihat dia tuh ..sihat dgn kasih sayang lagik :)

      Delete
  3. hahaha selamat hari raya..tragis sungguh biskut makmur mati kebakaran mcm tu. xsempat diselamatkan...bhahaha

    aish, almond london xpenah cuba nk buat ka??

    err...ak perasan sungai kt belakang hang tu super keruh..mcm bru lepas hujan :P

    lemang?? mai la kemaman, tganu...ada stu tempat tu tiap2 masa die jual lemang tepi2 jalan...byk kedai lak tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. almond london da penah buat , jadi tak cukup masa..aku tak bikin lah...

      btw , sungai malaysia manelah ade jernih..macam la ko taktau kan.. hehhehehe

      Delete
  4. aku suke makmur y wane warni

    kau buatkan la utk aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. aip..ni nak bikin kuih ke atau nak fashionista kan kuih cik iffah ?? hehehhe

      Delete
  5. Replies
    1. meh ..silalah nganga besar2 mulut yeekk... ekekekkeke

      Delete
  6. feveret aku kot cornflakes.. sadis sungguh aku takdapat makan spesies tu tahun nih. gambar ang kat sungai tu, ang di depan sungai bukan kat belakang..huhu maafkan aku. walaupun aku tak kenal ang tapi seriously ang nampak berisi. tang muka kot pasal profile pic nampak kurus skit..

    ang nak lemang? sorila, kat tempat aku orang dah tak amik order..huhu selamat hari raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe, selamat hari raya budak kurus..meh sini amek lemak aku sket...ekekekeke

      Delete
  7. jangan risau usaha tangga kejayaan,, jatuh kali ke 10,, bangun kali ke sebelas,, huhu

    ReplyDelete
  8. ahahaha.. hebat sungguh kuih makmur itu kekeke.. dari puyih bertukar hitam hehehe. xpe tahun depan try lagi. jadi tahun ini kau belajar bersabar haha..

    bagi resepi cornflek, aku lak nak try :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aip nong , cornflakes paling senang nak buat ..jadi tak perlu lah nak resipi, aku maluuuu...hehhehehee

      Delete
  9. tolong bagi aku makan sume kuih2 tu .. tolonggg haha :P
    SAM .. gempak beb even aku tak tengok g , aku tengok disebalik tabir jep. tu dah cukop. hehe~~

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)