Monday, 23 January 2012

HATE

assalamualaikum,emosi fisiologi(fizikal & mental) telah melanda diri aku..sekitar minggu ini,bulan ini..walaupun dapat makan limau free ,hati aku tak seronok dengan pelbagai kejadian yang membuat hati sakit..korang penah tak dibenci dan juga membenci seseorang?? ya..aku manusia mengaku aku pernah membenci dan di benci oleh seseorang ..wahh...walaupun perit aku laluinya..kelemahan aku adalah jiwa aku yang selari dengan mulut aku,jadi aku pernah di gelar minah laser or cakap lepas or wutever they said to me..tapi tahukah korang aku dah berubah,aku dah berubah  tapi tak mendapat sokongan malah orang masih tak nampak perubahan aku..ya,manusia tak pernah nampak kebaikkan,nampak keburukkan je.."gajah di depan mata tak nampak,tp kuman di hujung laut nampak pula" itulah sebab penagih dadah menjadi penagih tegar balik..aku dah tinggalkan tabiat buruk ini untuk kepentingan hak asasi sesiapa yang berada di samping aku..ok..aku cuma berpesan aku dah mengakui kesilapan aku,dan aku dah berubah..mengapa kita sebagai insan tak pernah cerita kebaikkan orang,"eh,anak orang tu rajin tolong mak die" or bla..bla..bla..ayat2 klise tu jarang dengar kot..yang selalu dengar "anak dara dia tak kahwin2 lagik sbb tu anak dara tua" ayat yang selalu JUGDE diri kita tanpa sebab.Itu pasal lah aku cube jadi pendiam,tapi orang cucuk aku jugak..jd aku kene diam juga lah..

aku berpesan pada diri aku sendiri ,agar aku menjaga tingkah laku aku selepas ini..
ehemmm,
"kalau kau tak suka seseorang itu,janganlah kau tambah follower nak bencikan orang yang kau bencikan itu"

kalau yang terasa dengan entry aku kali ini ,aku mintak maaf..entry ini wujud untuk peringatan diri sendiri..but remember,sharing is caring

sekian,jupa next belog k..muahx..<3

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)