Saturday, 24 November 2012

EntRi berantai.

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,


ENTRI INI MEMPUNYAI TIDAK KURANG 700 PATAH PERKATAAN SAHAJA :)
harap maklong :)

Lokasi :
Kampung Sg Manik Ipoh Maliiiii..


Semasa perjalanan ,
Pokok kelapa sawit keliling kampung .


Dah lepas Estet , singgah pula ke Sawah padi .

Konpius tak antara sawah padi dengan lalang?
(20markah)


 Operasi 1 :
Petik Moktan .
Mode : Eksited !!


Setelah sampai di rumah Maksu , aku terus ke belakang rumah.
time tu petttttttttttttttttik RAMBUTAN !!


Mai -mai pettik saya..
saya RELA :)


Aku tolong kopekkan dan makan yea..
Hmmm...
Nak bagitau nih..Isinye memang maniss..




Oh , Ini sebahagian aksi mama  dengan Daus yang eksited :)
 





Amek haaa !! Satu bakul kiteorang kutip :)
Naseb maksu tak marah kan-kan ... :)
Itu belum campur  lagi yang dah penuh beberapa perut sewaktu aktiviti nih..

 

Operasi ke 2 :
Makan Deriang.


Makan durian yang siap sedia di kutip ,
Kalau suruhh aku kutip lagi , Mau satu bakul lagi macam buah moktan tadi :)
Hehhehehhehe



Nak bukak durian?
Senang je ,
Step pertama -
- Memula pegang Durian camni  ye..



Step ke 2
Eh ??
Makan je lah..Eksited bau Durian time nih ,
 Malas pula nak tunggu step by step..wakakkaka !!
 



 Operasi ke 3 :
Meronda-ronda di Area Sungai Manik .




Pesanan Ikhlas :
Sebelum memulakan perjalanan pastikan kenderaan anda di servis dulu .
Kami berbeskal keliling kampung ,
Nak bagitau satu kampung anak dara hot balik kampung .
EH??
 

Dah sampai !!
celup-celup kaki dulu , sebab aku tak pandai berenang .
sumpahan ikan duyung katekan ..
 


Saya Daus Bam-Bam ingin melaporkan sungai ini masih tidak tercemar lagi .
sekian !!





Haa...jangan taktau dalam sungai ada udang tau..
tapi bukan kami tangkap lah..
tapi kami tukang makan .


Kesimpulannya , seronok -ronok duduk di kampung .
Nak apa saje , pegi belakang rumah .
Meh aku bagi contoh kalau korang tak caya .



Haus sebab panas terik ?
air kelapa dapat legakan tekak korang .
P kutip kat belakang , potong sindri .
Eh, kamon lah aku kopek sindri walaupun tak cantik ,
air tu boleh jugak diminum .


Lapar .. tapi takde duit nak beli Lauk ?
kutip ape saje jenis ulam-ulaman kat belakang rumah ,
pastu rebuslah kat dapur.
Jimat , dan bagus untuk kesihatan uolllss .



Korang ada bela kucing ?
mesti nak bagi makanan kan?
tau tak korang ?
 makanan kucing sekarang memang mahal .
mengalahkan makanan tuan yang jaga .
umpan tikus sekor dua , atau tangkap manual ,
bagi kucing korang makan , sihat pun sihat malah kenyang jugak .

tapi................
 aku tak rela nak bagi kucing aku makan tikus, aku geli lah..sebab aku jenis suka peluk-ciom kucing aku..
Erk..tikus ni aku pestime tangkap ..


Apepun aku enjoy balik kampung walau sekejap cuma .
Jadi pilihan aku ...
Haruslah mencari bakal suami yang ada kampung .
Eh ??










Ok-ok ni last ,
Last Jumaat beday Boos aku , merangkap Doctor aku..
Dia punya beday , Dia lak yang belanja staff dia makan ..





Selamat hari jadi doctor.
Semoga rambut kurang uban !!


Dah ada majlis makan-makan ,
taksah kalau takde gambar reramai..
ye dak ?


Oh ya , nak bagitau selama aku tak berjalan-jalaan di blog korang,
Adalah kerana kesibukkan kerja di 2 tempat .
Aku buat part time di Tesco ,
nak cari duit lebih sebab nak pinang Remy Ishak .
dia mintak 16 ribu kat guwa lak.
haih . pitenah .


Tangan ke bahu , Mata pandang ke atas .

Jumpe lain hari lagi yea..

 







13 comments:

  1. ahahahaha... best tahap gabanlah n3 ni zaitul.

    tu ke tikus hari tu.. wah.. tabik spring lah kat ko tangkap tikus!

    rambutan tu kemain kau rembat demikian banyak. Kat kampung aku ada pokok durian tapi buahnya 12 bijik aja.. nanti balik kampung berebut dgn tupai n monyetlah aku huhuhuhu..

    *sumpahan duyung tu sungguh memilukan.. kalau tak boleh join aku mandi laut ekekekkekek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..
      aku suke-suki tgkap tikuss..
      erk..

      Delete
  2. ahahaha.. daa lama tak makan rmabutan dan durian.. ehehehe. Kemain kau tngkap tikus.. wah wah awa.. kagummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tgkap tikus ke ??
      mcm tgkp little stuart je.. :P

      Delete
  3. salam tuan rumah. mohon bagi sebiji dua rambutan dan durian itu...

    salam kenal tuan rumah :D


    ~ Nico Robin~

    ReplyDelete
  4. seronok kan kampung? owh rindunya kampung...

    ReplyDelete
  5. ritu balik kg pun dok petik rambutan sekali hujan cepat2 turun masuk umah haahahahahah .aku x reti kupas rmbutan klu xpkai gigi =.=

    ReplyDelete
  6. wak pon dh lama X balek kampung jugakKk.. uuHHuu

    ReplyDelete
  7. kemain ko bercuti di kampong kan

    da la makan aku

    ReplyDelete
  8. sungai manik? teluk intan kah?
    best nye musim buah kan.. best kot dapat makan buah2 ni skali skala.. omboii rambutannn

    ReplyDelete
  9. wahh seronoknye..lgagi2 tgk rambutan tu hahahah ;D
    nak sikit nak sikit

    ReplyDelete
  10. salam kenal..

    moktan tu mmg sedap.

    ReplyDelete
  11. syoknya msim buah. dah lama tak makan rambutan. slurrp. hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)