Sunday, 11 November 2012

Untuk Kamu

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,


Di entri yang lepas ,aku pernah cakap nak bagitau selepas aku stalker blog Maria Elena , aku stalker blog sape pula..JENG JENG JENG ..
Aku selalunya stalker blog orang selepas aku update n3 , takpun time  aku terlalu rindukan gelak tawa , kawan-kawan blog aku , aku akan berjalan dari rumah ke rumah (blog ) .
Nak harapkan Fesbuk , aku jarang o9 , komitmen pada kerja katakan . hehehhehehe

Jum cekidaud !! 

Iffah
Perkenalan aku bermula pada sekeping gambar yang aku tak tau asalnya dari blog dia, Hahahha, siyus aku time tu taktau kott.
Gaya penulisan dia yang nampak serius tapi sebenarnya gades ini gila-gila , aku tak sangka aku dapat jumpa dia depan mata , dia orangnya setia sebab masih lagi menjadi pengkomen tegar dalam blog aku , aku gemar usik dia, sebab dia kiut sangat kalau dia memalu ..AUWWW..
Walaupun dia muda dari aku , kalau ajak berbicara dia sungguh matang , aku bertuah mempunyai rakan blogger yang baik malah sweet macam dia .
Sebab dia pernah cakap " Ayat-ayat sweet kau selalu dengar kan , tapi orang sweet macam aku , kau payah nak jumpe "
Oh , aku rindukan dia.. :)



Nong andy
Seorang wanita yang lemah lembut , kecik orangnya,  ada seorang anak nama Shinta yang kiut-miut , pandai menulis cerpen , cerpang , dan segalanya ,  Dia baik sangat .. Aku terjumpa Nong dari komen blog Iffah .. Dari situlah aku menjadi pembaca tegar dan pengkomen tegar di blognya pada ketika itu. Hehehhe kecik dunia ini kan. Dari alam maya , akhirya aku dapat juga berjumpa dengannya . Dan lagi satu dia mempunyai senyuman menawan :)


 Syah
Haaa..gades ini buat aku melayang-layang dengan gaya penulisan dia , perghh .. dulu aku rasa dia ni jiwang sangat sebab semua  n3 dia sweet-sweet . Dia suka aiskrim coklat . Macam mane manisnya aiskrim itu , begitulah manisnya dia.
Umurnya lagi muda aku , dengan dia lah aku masih tak jumpa depan-depan lagi . mungkin satu hari nanti kan ?
Aku suka status dia kat fesbuk yang ringkas tapi padat , semua yang dikatakanya ada makna bukan kosong semata-mata .
dan gades ini penyayang pada kucing .

Pari-pari putih
Seorang ibu yang happy gilerr.. salah satu sifat yang best tentang PPP ni , ialah dia sentiasa menghargai insan disekelilingnya .
Aku pernah jumpa dia jugak , memang dia pandai masak , malah hebat menjadi suri rumah . terrer PPP ni . semua benda dia boleh buat ,
Dia ni jarang aku tengok sedey-sedey , hepi sokmo je, tu sebab ramai senang dengan dia .

Kopi pasta
Mamat ni blog die best . ade macam-macam.. die lah buat fenomena Muntah Pelangi ,
heheheh..bila tension pegilah singgah blog dia , pasti korang teruja :) , masih belajar malah aku rasa lah dia seorang pemalu ..AWWW ..
Ekekkekekeke..

Inilah segelintir blogger yang aku stalker hari-hari jika aku ada kelapangan , sesungguhnya tiada unsur kipas mengipas di n3 ini , atau unsur-unsur rasuah .. Pada yang tidak disebutkan nama tu , janganlah terasa . aku pun singgah juga blog korang. :)

Apepun TERIMA KASIH tak terhingga kerana korang masih tak jemu-jemu menjadi pembaca dan pengomen aku kat sini :)
Tanpa korang  , sapalah aku kan :)

24 comments:

  1. OMGoattttttttttttttttttttttttttt! Cik Zaitul ko buat aku nak nagesssssssssssssssssss wehhhhh! Aku tau ko bz... tapi ko pun apa kurangnya... ko rajin dtg menyakat aku kat belog... masa mula2 aku kenal ko.. aku ingat ko baru lepas SPM... aku suka tengok DP kot yg pakek spek besau tu... tapi ko tukau asal?? ha ha ha pepepun ko dan semua yg kat atas tu are part of my family (kecuali syah - aku tak penah ke blog dia) am glad we are buddies... apa2 pun aku doakan yg terbaik buat ko... especilaly your love life, your work life dan yg lain2..

    p/s: sayam ko ketat2 jugak :)

    yours sincerely
    pariparipuith..

    ReplyDelete
  2. sayang PPP jugak ..
    haih, nak jadi menantu boleh?
    ekekkeke

    yang benar,
    Cikzaitul

    ReplyDelete
  3. bhahahahahaaha jgn la mention2 i mcm ni, malu i! i besa2 jer..kekeke :P arigatou arigatou...err smua kat atas tu mpuan kecuali ak =.=' dan TQ juga sudi jg pgunjung b pgkomen setia blog besa2 aku tu..tanpa ko n mereka, siapalah aku :) TQ skli lg :') *pura2 mnangis nk bg feel terharu*

    ReplyDelete
  4. Pernah singgah satu blog je. Yang lain, baru first time singgah ke sana . btw, thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  5. yer stuju bila dengan PPP mesti happy sokmo... best dengan Mama PPP ni

    ReplyDelete
  6. wah. hehe. blog2 depa ni emmang best. aku pun selalu buka blog depa. hehe. btw, salam kenal. free2, mai singgah blog. salam kenal.

    ReplyDelete
  7. eh... macam kena review pula kita-kita ni hehehehe. Zaitul.. aku pon rasa bertuah jumpa korang kat alam maya ni :D smpai kita akhirnya jumpa di alam Nyata.. ko dlm perangai gila-gila tapi berprinsip.. itu aku nampak masa ko nam marah security di KLCC hari tu ehehehehe...

    lain kali nak ajak Syah n kopi pasta jumpa pulak hehehe.. iffah pun bz lately. blog dia pun lama tak update..

    statement yg aku lemah lembut tu buat aku gelak... senyum menawan tu buat aku kembang kecup ekekkekeek!

    ReplyDelete
  8. Hmmm... Menarik. Aku baru lepas jumpa satu blogger. Hahah.

    ReplyDelete
  9. sempat la terjah dua blog kat situ , hehehe !!

    ReplyDelete
  10. Singgah jap..bagus kan kita sgh blog org..hehe

    ReplyDelete
  11. aiyakkk.. aku rasa terharu. haha. mekasih kata aku sweet. Ekeke. Insyallah 1 hari nanti kita akan jumpa. Ehehe. AKu rasa tak lama lagi. Aku rasa. Naluri alku kata cam tu.. ehehe.

    sume blog ko mention sume best... ekekekek=)

    #blog kau pun best gak. =)

    ReplyDelete
  12. wahh hebatt2 tu .
    nanti saya nak pi ambek signature depa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila lah amek..amek gambar sekali pun takpe :)

      Delete
  13. Mujor awak tidak stalk ke blog aku...
    Kalau tidak tentu awak 'muntah pelangi'....

    ReplyDelete
  14. Mana-mana pergi, mesti ada PPP. Hebat betul Kak Zaimah ni..

    ReplyDelete
  15. lepas ni stalker blog saya pulak tau.. jadi secret admirer yang psycho.hahahaha :P

    ReplyDelete
  16. hehe. tq singgah blog saya. hikhik. tapi nak jdi cam depa kat atas ni payah. hikhik

    ReplyDelete
  17. dlu kan ingt nong ngn syah tue laki =.=

    ReplyDelete
  18. haha nak aku terharu ke ape ni? asal komen pasl blog syah cm bgus2 je

    skandal eh?

    sume aku rajin lawat. blog miko?

    da makin rajin

    nk jmpe miko ngn syah plak pasni kan?

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)