Monday, 10 February 2014

Tawau aku datang -part 2

Assalamualaikum ,
Alhamdulillah dengan restu mama dan abah aku beri , dapatlah kaki bersize 8 ni jejak ke Tawau . Gilalah macam tak caya , takpelah marilah kita bercuti-cuti Malaysia dengan orang Malaysia.hahaha *ko hado*


Awal pagi lagi aku bangun dengan eksaited , mama siap buat nasi goreng *mekasih mama * awwww... Lepas salam , peluk cium *muahmuah* famili aku yang memang ada 3 orang jer , maka berangkatlah aku ke Seri Langkat .*ehh tetibe *.Area pukul 9 pagi aku dah sampai depan kondo PARIPARIPUTIH  dan kami berangkatlah  pergi breakfast area rumah dia , aku makan kali kedua*padahal dah makan tadi kat rumah*





                                 Beg kita kecik ,tapi kalau angkat boleh dapat muscle tau..

Dari Gombak aku naik taxi singgah rumah parent  paripariputih , peluk, salam, muahmuah dengan famili mereka pula , nak say good bye bye mana yang kenal *kononnya*
Dari Gombak kami naik taxi , pakcik taxi pula sangatlah peramah ,mesra semualah *inilah Malaysia* macam-macam tips dia bagi , sebab tu ada TAWAU PART 1 ;)

Dah sampai KL Sentral , kami naik bas pula, jangan pikir kami tak naik bas tau , kerlass kan kami . Ehehehe harga tambang hanya RM10.00  , dahla mudah nak cari bas , service cepat , malah selesa tempat duduk. Perjalanan memakan masa sejam jugak. Aku tengok sekeliling ,ada yang tidur , ada yang berfesbuk walaupun duduk sebelah menyebelah gitu .*krikrikrikrik*







Huah , dah sampai Lcct , gila ramai orang *bukan orang gila ramai ye * sekarang misi mencari Ain yang dari Terengganu datang lagi awal untuk berkumpul dengan kami.*mana dia , ada nampak tak? *


 Haaaa jumpa pun !! Apelagi selberduala jap :)


*Tips dari aku , kalau korang nak jimat duit , korang jangan makan kat Lcct ni , baik makan kenyang-kenyang kat luar Lcct , sini makanan mahai tau , malah surau Lcct juga selesa , bersih cuma tak dijaga kemudahan toilet *

Now kita tunggu yang lain .
Sejam berlalu , dua jam berlalu , tiga jam berlalu *krikrikrikk* haaa..jumpa pun group ke 2 ke Tawau !!




tadaaaaaaaa... iffah Dikbee Madi , Mk Syahir


Sudah berkumpul semua jom makan lagi kt Lcct *makan lagi ko jetol ?* macam aku cakap , makanan kat sini tak sedap , harga je sedap sedap dieorang nak charges kannn ..

Yeay.. jom naik flight !! Perjalanan memakan masa 2jam 50 minit kata ketua juruterbang kat kitaorang waktu nak pergi , aku pula jenis mabuk perjalanan , harap perut tak buat hal la.










Masa 2 jam 50 minit tu kan lama .. korang tak rasa lapar ke.. aku lapar tau , dan aku makan lagi ,aku makan Nasi Ayam rujuk pada Tawau aku datang part 1 *dah kenapa selera makan aku ni *  Sepanjang perjalanan , perut , tekak , telinga aku buat hal , perut nak uwek uwek uwek , tekak dah masam-masam , telinga pulak tersumbat . nilah masalah aku yang mabuk perjalanan jauh :(

Alhamdulillah sudah sampai Tawau ,dari pukul 6 petang hingga pukul 8 malam lebih , kami di jemput dari airport dengan famili Lina *bakal pengantin * dan Kon Rod *Mohd Fadzri * .
Malam tu memang memenatkan ,tapi peduli lah.. .Sampai rumah Lina , kami peluk cium muahmuah tuan rumah , kenal kawasan sekeliling *macam YB turun padang lagaknya* dan jeng jeng jeng kami makan lagi .



Nak tau apa nih ? Nantikan tawau aku datang part 3 *dah macam drama bersiri pula*
Happy reading , tengkiu .
posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. peluk cium muahmuah? haha, tang part ni takleh blah ^^ tiket flight berapa kena cas? pergi balik?

    ReplyDelete
  2. kopi jeles..haha best ni kalau dapat lepak sekali. mesti kerja aku pun asyik makan jek nanti. untuk part 3, aku dah clearkan jadual tahun depan, untuk hari dan waktu yang sama untuk baca entry kau..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeles tang part yg mana stu ni. yg muahmuah tu ke? hihi

      Delete
  3. kuih jatuh bangun.. aummm.. rindu2...nk p lagi ke sana..jenjalan..ehehhee

    ReplyDelete

Terima Kasih Komen ,
nanti kita komen awak balik yea.
p/s : Setiap komen dikenakan caz senyuman paling ikhlas :)