Thursday, 15 August 2013

Cerita raya aku.



Dalam surat beranak aku , tertulis lahirnya aku di Hospital Besar Kuala Lumpur, pergh... anak jati Kuala Lumpur tuu...

Takde kampung , takde selisih lembu , kambing di jalan raya.takde nak merasa bangun-bangun nampak kabus .
Seriusly , tak seronok beraya di bandar. Jalan raya sunyi , walaupun shopping compleks ramai orang, itupun ramai dari pukul 10pagi hingga 10 malam je.. Tak seronok nak berjalan-raya, kononnya hajat di hati nak beraya dari rumah ke rumah tapi sayang... rumah banyak yang dikunci pagarnya siap bunyi cengkerik .

Raya tetap raya walaupun di bandar , syukur sebab masih beraya dengan family ;) itu penting kann ?

Baju , kuih , langsir tetap di tukar untuk memenuhi keingginan nak beraya. Juadah tetap sama macam juadah di kampung- kampung (agaknya )
Cuma yang kelakarnya isi rumah ada 4 orang sahaja, hehehehe .. oh ya, terima kasih banyak-banyak pada yang masih sudi mengirim kad raya , duit raya , hadiah segala. Tahun depan aku akan balas..sebab abang posmen da cuti nak hantar kad raya..ekekekek

Yang pasti , calon suami aku harus ada kampung , baru WOW!! Raya akan datang :)
#selamat hari raya maaf zahir dan batin dari saya cik zaitul dan family

posted from Bloggeroid

Friday, 2 August 2013

Pesan orang.

Hargailah sementara dia hadir dalam hidup kau ,
Selalu orang pesan macam tu.

Tapi manusia seperti aku terleka juga.
Masih jauh untuk membahagiakan semua orang.

Suruh jauhi neraka , tapi masih berpalit noda :(
Macam mana nak cium bau syurga , kalau asyik dengan dunia.

Salam malam jumaat.

posted from Bloggeroid