Monday, 30 July 2012

Hari Ini Hari Isnin :)

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum :)
Cik Umai telah membuka tempahan untuk Mini Popia Udang Geragau sempena bulan Ramadhan dan Syawal yang bakal tiba nanti. Dibuat secara fresh HOME MADE dari rumah beliau di Taman Tun Dr Ismail, Damansara.

250gm-R...M9.00
500gm-RM17.00
1kg-RM31.00

 
 

Untuk tempahan sila hubungi
013 686 8883 - humairah
atau anda boleh email ke siti.norhumairah@gmail.com



Apepun Selamat Membeli Dan Menengok :)


Sunday, 29 July 2012

Lai Lai Lai :)

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum

Kak , Mee kari , Mee Rebus , Laksa kak...
Terima kasih datang lagik :)

Pergh... Itulah keje part time aku menolong parent aku berniaga di bazar ramadhan di tempat aku..
Sape mau free ??
MARI-MARI!!
:)
 Penat tuh memang penat lah..
Janji dapat pakai BMW tahun nih..
Wah riak lak disitu   >_<"
BMX nak beli pun tak lepas..
hahhahahha!!

Saat tibanya kehadiran .....

Hmmm...

Ni Boss lalu pun aku tak kesah .. :)


Taraaaaa !!

ThumB up kat KORANG !!
Zine aku da sampai tengs tu iffah kerana pos kat aku :)
Cerita dalam buku tu semua best !! Wallaaaaaa !!! Thumbs Up kat korang..
Aku mau yang kedua , ketiga dan ke berapa episod or keluaran Zine lagik k...
Heheheheheh :)

Amacam episod Puasa korang ??
Ada yang tertinggal ??
Ada Sahur tak??
Atau ada yang sahur terus , baru tidur ??
Hish , tak elok di amalkan pun..
Tak sahur pun lagik tak elok kan..
Apepun Selamat berpose ESOK  dan ESOK dan ESOK yea..



#Masa untuk BW dan Kad  Ghaye :)

Friday, 20 July 2012

Capital P :)

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,



ESOK PUASA !! ESOK PUASA !! ESOK PUASA !!! :)


Selamat berpuasa kepada korang - korang - korang :)
Haih , tak sabar aku nak makan sedap-sedap..
kekekekkekekekek..
Opkos DIET tolak tepi kejap boleh :)
Tak boleh- tak boleh  ,
Time ni lah DIET , Jaga nafsu makan kannn :)
Kontrol - Kontrol beb :)

Heheheheh , Ramadhan paling senang nak kumpul PAHALA  :)
Ok.. aku ada satu pengalaman nak share dengan korang tentang puasa :)

Biasalah bebudak puasa kannn..
Aku puasa sekali gan KENTUT pun aku tak berani..
Sebab takut BATAL puasa aku nanti..
Hahahhahaha !! SENGAL gilak aku time tuh..
Time nak ambil wuduk , aku siap telan air paip..
Heheheheh, cakaplah korang pun pernah buat jugak kan..
Cuma aku berani mengaku je la kan.. :)
hehheheheheh



ayoktatayok , minum air sorok-sorok :)

Apepun peristiwa korang time kekecik tuh , janganlah dah tua bangka ni korang buat jugak ,
Aku tak tanggung :)

Apepun , aku bizi tau sepanjang ramadhan ini ,
Tolong family berniaga di bazar ramadhan :)
Jadi silalah RINDU aku yeah :)
Hehehehhehehehe ..

#Salam ramadhan aku buat korang dari aku :)

Saturday, 14 July 2012

Pelupa

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikum ,



Aku tak tau bila aku jadi pelupa. Mungkin sekitar tahun 200_  ??? hah..ini pun aku lupa .. :)
Tahap pelupa aku tu sampai tahap minggu lepas punya agenda  pun aku boleh tak ingat..Malah aku siap letak note kat henpon aku agar aku ingat hari-hari penting tuh. #Sigh

Kadang-kadang orang sekeliling aku mengomel  jugak , asal dorang bukak je "story" , Aku dengan muka berkerut-kerut tak ingat citer tuh..
Aku rasa lain , macam tak wujud dalam citer tu padahal aku ada kott..  T____T


Aku kekadang lupa no hp sendiri , lupa henpon letak kat mana , lupa no hp baru bapak aku , masih tak ingat no hp adik aku , lupa parking kereta kat mane, lupa peristiwa itu ini ... bla..bla..bla...


Aku tak makan semut , atau termakan semut kalau itu punca aku  dapat pelupa.. Aku masih lagi gosok gigi lepas bangun tidur pagi-pagi..
masih pergi kerja di tempat yang sama , dan mintak gaji kat boss  bila dah cukup bulan .. muehehehehehheheh :)


Aku tau ada jugak yang RIMAS dengan sikap pelupa aku , bukan aku tak amek pot (amek kisah )
Aku pun tak tau..nak kate aku dah nyanyok , tak mungkin lah kann..kann.. :( . Memang ini dah jadi sebahagian dalam diri aku..

Tapi aku hargai pemberian PELUPA ni kat aku ..

Aku mudah LUPA kalau ada hutang duit kat aku , mudah lupa kalau pernah sakitkan hati aku .. dan peristiwa lelain..

Tapi aku tau aku ada DIA (allah swt ) , PARENT , EN.BF ,  KAWAN , Dan KORANG yang akan jadi pengingat aku , note aku ..
Tengs semuanya sebab sabar dengan aku sepanjang aku hidup ni  :)
Semua tu jadi mudah :)


:)
Aku minat gila irma... #sigh

Aku saje letak gambar ni..sebab sejuk je mata aku pandang dorang :)

Tuesday, 10 July 2012

Untuk Dia #2

Nong with Shinta
Happy Belated Birthday Nong , Semoga kau always SUKSESS dalam apa kerja yang kau buat , Panjang umur , Murah Rezeki .

:)




                                                                                                                                                                                                                               

Saturday, 7 July 2012

Dah mai da...

Di cuci dulu oleh cikzaitul :)
Assalamualaikummm....




Entry ini entry MERAPU , Entry rindu..serindu-rindu nya...kat engkorang !!!!
Maaf lah tak BW , tak update blog .. sebab .... Aku takde own lappy :)
Disebabkan entry ini merapu gaban , jadi marilah kita merapu gaban..
Kameee-kameehaaaaaaaaaaaaaaa :)

Aku  sihat  dari segi fizikal dan juga mental :)
Wow tadi aku BW blog si dia , si dia , si dia  tu..mak aih.. Aku ketinggalan beberapa siri cerita yang menarik..
Omg :'(
Haih , Updates status kat FB senang ..tak macam blog yang menggunakan page large bila aku bukak pakai HP aku .. :)


Harap korang sihat ,
Harap korang ingat aku lagi ,
Harap korang terus berjuang update blog hehari .. bukan macam aku key..
JANJI ???


 #Mode : tengah BW sekarang nih.. :)