Sunday, 26 February 2012

Siapa BFF korg??

Assalamualaikum, :P
  Dadah dan alkohol bukanlah BFF yang terbaik..tu dia tajuk berat tuh..lihatlah dunia!! lihatlah retis yang meninggalkan dunia dengan camtu je..sia-sia hidup ko tau... huh..tu baru retis,belum lagi yang bukan retis..tak kanlah kita nak musnahkan populasi kita dengan alkohol dan dadah ni..tak pernah lah kan aku tengok dadah,alkohol ni tegur menegur jika kita ada buat salah..tol x??jadi tak rugi pun tak kenal dadah,alkohol nih...Grrrrr...

   Kalau ketagihan shopping ke,solat ke atau ke benda-benda positif aku tak kisah..korang boleh lah teruskan jadikan sebagai BFF..tapiiiiii..ketagihan 2 mende ni,memang tak kemana..Tell me ,siapakah yang berjaya hidupnya dengan dadah dan alkohol?? Dan aku rasalah,pencipta dadah dan alkohol pun  tak ketagih kan..kannn..Bukan apa..peratusan MELAYU minum arak ,hisap dadah or wat ever nama glamourusss dorang gelarkan semakin bertambah ..tanpa segan silu,tanpa rasa bersalah..budak bawah umur pun dah tau label-label alkohol ..

 p/s : dari ketagihan arak dan alkohol baik ketagih teh tarik kottt...senang didapati,malah murah..tak pun takde duit buat sindrik...mbbahahhahaa :P



tengok-tengok kat BUIH tu..terbaikkk!!
aku membebel kerna ada MELAYU malu-malu beli arak depan aku..pffffffffffff....

Saturday, 11 February 2012

KASUT TUMIT TINGGI

Assalamualaikum!! salam sejahtera malah salam satu malaysia tak akn aku lupakan..hurm,semenjak salam satu malaysia ni aku perasan macam dah pupus salam sejahtera ek..High Heel ..satu tajuk kali ini yang aku akan mengupas-gupas terkupas-kupas..aku adalah perempuan yang tak pandai pakai kasut tumit tinggi..tak kesahlah bentuk camner..alaaaa.....yang hujung kaki amatlah runcing,tajam yang kalu aku pakai boleh terpelesot jatuh gedebuk di jalan raya..hahahhaha..pakai setakat nak berdiri posing cantik, posing baik ,aku oklah kott..walaupun aku dah berumur 25tahun,high heel aku tak pernah ada..(amek ko!! ) hahahha
aku memang nak memilikinya,aku mampu nak memilikinya,tapi sape nak pakai kecuali aku... :P..dengan design kasut tumit melebihi 3 inci memang lah lawa-lawa,cun-cun..tapi apakan daya aku masih gayat..hahahhahaha...aku akan cuba pakai, tapi aku rase aku pakai untuk ketuk kepala penjahat kott..klu dpt ketuk lah..huhuhuhu..kasut pun boleh jadik senjata ye gegirl!! :))

sometimes,aku ade terbaca..(buat-buat terbacelah) yang fakta ade bagitau..kalu pakai kasut cmni..tulang belakang ade problem lah,tumit sakitlah,bla..bla...bla..tapi kite gegirls..pedulik hape kan...cam org putih cakap "BEAUTY IS PAIN " hehhehehe..tapi kalu pegi jejalan kl,jejalan gan kekawan aku amatlah menyayangi kaki aku,semestinya aku pakai kasut tapak rata  je..
 malah kawan aku pernah berpesan kat aku,

 SHE: klu ko nak pakai high heel dgn terrer, ko kene lari-lari anak tak pun pakai time kene kejar dgn lembu,otomatik ko pandai terus pakai high heel..
AKU: ........kat kl ade lembu ke der??? :p

 aku rasa bahagia sebab aku banyak kawan yang akan menyokong aku untuk pakai high heel ni,tapi tahap keyakinan aku tak cukup setinggi high heel tu..ok, kahwen nati aku pakai sandal,tak pun kaki ayam macam retis ELYANA tu boleh dak?? :P
aku mungkin takde gen untuk pakai kasut tinggi,mungkin jalan aku pun cam ketam,itu sebab tak boleh pakai high heel..ye la korang penah tak tengok ketam pakai high heel?? :P tapi kalu ade PETUA untuk bagi aku supaya aku boleh pakai high heel ni amatlah di alu-alukan..:P dan FYI aku teringgin gileeeeerrrr nak pakai KISS N TELL puye brand..kasut die lawa duh :p ... kalaulah aku dapat pakai,kompom makin banyaklah koleksi kasut aku lagi..walaupun aku ni xde high heel tak bermakna aku bukan pengemar kasut oke..aku ade WEDGES gak..praktis WEDGES nanti terrer lah pakai high heel kan...weeeehooo..
Nak ini !! :P
ok jupe next belog k..tgu....Assalamualaikum!!! :P

Friday, 3 February 2012

allah itu sayang sebenarnya kat kiter

Assalamualaikum w.b.t <3
hi,korg pekabooo...wallah lama gak aku menyepi mencoret-coret di belog ni..hehehehe..aku sibuk dengan amek lesen kereta.hahahha baru dapat lesen L kott..pffftt..memang umur aku dah lanjut nak amek lesen ,tapi bagi aku  proses belajar itu tiada had umur,malah aku ade gak kawan umur lebih dari aku yang amek lesen..alhamdullillah segala proses ,gagal ,bawak kereta itu dah aku lalui.. :P

          aku tak mau citer panjang2..aku nak SHARE je bende ni gan korang..sebab aku sayang giler kat koranglah aku share ilmu-ilmu nih..sayang lah jika ilmu,ayat2 yang menarik hati ini tak dapat berkongsi gan korang2.. : Sharing is caring yea.. :P



sweet  !!!


                 : KADANG-KADANG ALLAH SWT PATAHKAN SEMANGAT KITA UNTUK SELAMATKAN JIWA KITA,
                  DIA HANCURKAN HATI KITA AGAR KITA KEMBALI PADANYA ,
                 DIA BERIKAN KITA KESAKITAN AGAR KITA TERUS BERTAHAN ,
                DIA BERIKAN KEGAGALAN AGAR KITA TAK HILANG PANDUAN ,
                DIA BERI KITA KEUZURAN AGAR KITA MENGHARGAI DIRI ,
                KADANG-KADANG ALLLAH AMBIL SEMUANYA DARI KITA AGAR KITA TAHU NILAI SEMUA BENDA 
               YANG DIA BERI ,
               BEGITULAH KASIH SAYANG PENCIPTA ..MAHA ESA...SEGALANYA ADALAH MILIKNYA <3
                  

ok jupe next belog ea..