Sunday, 25 December 2011

happy sunday~!!

Assalamualaikum,hi korang rini aku nak story kat kekorang yang aku pigi kenduri kawen adik maklong belah my abah aku..di Pantai Dalam KL

Suasana agak meriah..aku doakan semoga perkahwinan raja sehari itu berkekalan hendakNYA.more dapat babies yang comei2..AMINNN..
..more happiness,more loving2 la kate orang...Disitu terjadilah perhimpunan keluarga yang datang dari   jauh dan dekat..
pelbagai   keletah anak2 sedara aku yang comei2 nih...rase macam lame tak jumpe sedare..(dah memang pun lame tak jupe) :P
oklah..korang tengok lah je gambar2 ni..


ahaaa..inilah RAJA SEHARI

 maklong aku..tp aku panggil "MAK" je..dedulu time aku kicik2,beliau lah yg jage aku..

kak ina with family

kaktie yg Best with family

lauk-pauk..SEDAP!!


ala,tomei2..ni anak kak syuhada yng debab lagi gebu..asik tido je time aku datang yea..:P

sape yang paling comei..:P

haaa..nilah kak syuhada mak kepada baby yg debab lagi gebu itu..
Biaselah..kalau pegi kenduri kawen2 ni soalan cepumas tu mesti ade kan..ha..korang pun tau kan soalan cepumas yang ditanye2 oleh akak2 sedara aku..."haa...noi,kenduri ko bile lagi?" tunggulah wahai sekalian insan2 yang menanyakan soalan2 tuh..aku manusia normal,mesti lah nak kawen kan..(hahhaha) tapi kene tunggulah orang masuk meminang aku dulu.. :p korang doakan lah aku cepat kahwin la yeh...(dengan pilihan hatiku tentunya) :P


disamping itu aku inggin mengucapkan ribuan terima kasih kerana cik "A"   kerana  sudi membelanja aku gan ima ni makan kat kopitian OLD TWON  kafe..nanti ade mase dan rezeki lagi cik "A" belanja kiteorang lagi ea...



ni set makanan aku..pebende ntah lupe name lak..yang tau air tu ade aiskrim.. :p

mmmm........^_^

ima with her set makanan..cendol & nasi chicken chop



ok..jupe next belog key..^__^

Monday, 19 December 2011

Tenggelam & Timbul

Assalamualaikum..wah..suda lame ni aku xupdate belog ni...hehehhe..agak bizi bukan sengaje tak mau update..aku banyak habiskan mase dengan layan movie terbaru  dengan my boifren,kawan2..karaoke lagi ...fuh..jadual padat sekitar bulan disember ni..cheiwaahhh!! memang aku banyak layan movie sekitar bulan ni..sebab citer faveret aku TWILIGHT dah kuar..jadi aku patut tengok..selepas itu cite OMBAK RINDU..haa..tu pun aku tengok dah..pergh..air mata aku mengalir dari awal citer sampai penghujungye..nasih ending baik puye..kalau ending nangis..mau aku tak keje memikirkan cite tuh..:P pastu aku pi tengok cite kucing meow2 tuh..ala...PUSS in BOOTS..gile comei film tu kot~!! aku nak je amek kucing tu jadi guard aku..hehehhe..ok..aku tak mau citer banyak2..korang tengok je lah pic2 yang aku upload sepanjang aktiviti aku..(sebab tu la aku xupdate belog) :P


1) gi dating gan beliau...
*fokus time memandu*


ha..ni lah buah  hati sayeeee :P
 Thx incik MOHD SUHAIDI ,sebab sudi spent time gan cik zaitul ni..sanggup datang dari johor ke damansara .. :P luv u~ terasa diriku begitu berharga..

     2) da next day kiteorg lak meraikan hari jadi si baju kelabu tu(cik laila ) hari jadi yang ke 30 ke??hehehhe
takdelah,hari jadi yang ke 23tahun..laila,akak wish lela agar dipermudahkan segala urusan di dunia ni..semoga panjang umur,murah rezeki,cepat2 la kawen2 ek.. :P and hepi always..oh ye..akak doa lela awet muda je.. XD

yang kecik molek tu adik2 lela yang datang bercuti kat sini..
                         
Karaoke kendian..yang penting pose dulu...
 maaflah lela kali ni takde kek,nak meraikan hari lela..lain kali makan kek ye.. :P
bayangkan lah dari sec 6 kami berjalan kaki di sec carefour..mak aih penat kott..

penat2 berjalan aku ternampak siput lak..pe lagi snap lah jap sbil tu menghela nafas yang panjang...

saya siput :P
   3) da next days lagi,aku gan ima dibawa oleh suami kak marlina kireye akak staff klinik kiteorg..kiteorg pegilah ke hospital Kuala Lumpur (padeatrik) sebab anak die sakit..

setibeye kami disane,anak ye sungguh aktif..:P alhamdullilah dah baik la tu ye..

ape2 tengok~taulah saya comelll :P


name saya *AFIF RAYYAN*
 marilah kite mendoakan yang terbaik untuk anak kak marlina ni..anak die pon dah boring kene tahan lame2 dalam hospital ni..ye dak?? sepanjang lawatan ni aku seronok melihat telatah AFIF ni..begitu aktif tak macam geng2 die yang sakit tuh..peramah pun peramah,walaupun budak..
      oklah setakat ni jela aku update k..nati citer lagi..Wassalam..